Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΕΛΜΑΝ»
Καθολική συμμετοχή στην απεργία

ΧΑΛΚΙΔΑ (Ανταπόκριση).-- Με καθολική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που κήρυξε το σωματείο τους στην ξυλοβιομηχανία «ΣΕΛΜΑΝ», απάντησαν οι χειριστές και βοηθοί μηχανημάτων στην παράνομη και αδικαιολόγητη απόλυση συναδέλφου τους που έκανε η διοίκηση της εταιρίας.

Οι φορτώσεις δεν έγιναν και στις τρεις βάρδιες, ενώ η εταιρία δεν τόλμησε να χρησιμοποιήσει απεργοσπάστες ή ν' ασκήσει πιέσεις και εκβιασμούς. Αντίθετα, υποχωρώντας από τη θέση της περί μη επαναπρόσληψης του εργαζόμενου, ζήτησε - μέσω της Επιθεώρησης Εργασίας - να γίνει τριμερής συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη, χωρίς να διευκρινίσει τις προθέσεις της.

«Μετά απ' αυτήν την εξέλιξη, εμείς θα είμαστε σε αγωνιστική επαγρύπνηση, δήλωσε στο "Ρ" ο πρόεδρος του σωματείου Στ. Μπασινάς, ενώ καταγγέλλει τη μέχρι σήμερα αντεργατική συμπεριφορά της διοίκησης της επιχείρησης, που με εκβιασμούς, απειλές και κλήσεις συναδέλφων στο γραφείο του διευθυντή προσπαθούσε να σπάσει τις κινητοποιήσεις μας. Χρησιμοποιούσε κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας που πραγματοποιούσαμε, άσχετους και ανειδίκευτους ως χειριστές των μηχανημάτων, με άμεσο τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος», επισήμανε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ