Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Για το δυνάμωμα του ταξικού πόλου

Ειδική έκδοση σε τέσσερις γλώσσες με τίτλο «Μάθε τα δικαιώματά σου» κυκλοφόρησε το Συνδικάτο Οικοδόμων για τους αλλοδαπούς εργαζόμενους του κλάδου
Ειδική έκδοση σε τέσσερις γλώσσες με τίτλο «Μάθε τα δικαιώματά σου» κυκλοφόρησε το Συνδικάτο Οικοδόμων για τους αλλοδαπούς εργαζόμενους του κλάδου
Πλούσια είναι η εμπειρία που βγαίνει καθημερινά από τις δεκάδες εξορμήσεις ενημέρωσης στα γιαπιά για τις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Μέλη και στελέχη του Συνδικάτου από την κεντρική διοίκηση και τα κατά τόπους Παραρτήματα έρχονται καθημερινά σε επαφή με τους εργαζόμενους του κλάδου όχι μόνο για να ενημερώσουν, αλλά και για να ακούσουν τις απόψεις τους, τις κρίσεις τους για την πορεία του Συνδικάτου.

Πρόκειται για μια γνώση που αποτελεί «πηγή δύναμης για το δυνάμωμα της ταξικής πορείας του Συνδικάτου». Για την ανάπτυξη της αγωνιστικής του δράσης που μέχρι τώρα «με την ακούραστη δουλιά των στελεχών του Συνδυασμού μας - επισημαίνει ο "Πανοικοδομικός Ταξικός Ενωτικός Συνδυασμός" στη Διακήρυξή του - τη συμμετοχή και δράση χιλιάδων συναδέλφων, επέδρασε αποφασιστικά στην ανάπτυξη όλων των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων».

Και αυτή η επικοινωνία επιτυγχάνεται με χίλιους δύο τρόπους παρά τα εμπόδια που υπάρχουν, ειδικά όταν απευθύνονται σε αλλοδαπούς εργάτες. Γι' αυτό το Συνδικάτο έχει φροντίσει οι προκηρύξεις του και τα φυλλάδιά του να είναι γραμμένα σε τρεις και περισσότερες γλώσσες. Μια ακόμα κίνηση που καταργεί στην πράξη της ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές που προσπαθούν κυβέρνηση και κεφάλαιο να επιβάλλουν προκειμένου να διασπάσουν την εργατική τάξη. Ομως εκτός από τις προκηρύξεις, το Συνδικάτο προχώρησε ένα ακόμα βήμα πιο μπροστά, βγάζοντας ένα βιβλίο όπου περιέχονται τα δικαιώματα των εργαζόμενων στις κατασκευές στην αλβανική, τη ρωσική, την πολωνική και την αραβική γλώσσα. Πολύτιμο βοήθημα για τους αλλοδαπούς εργάτες, αφού η γνώση των δικαιωμάτων τους βοηθά ακόμα περισσότερο στην ανάπτυξη του αγώνα και την κοινή πάλη με τους Ελληνες εργάτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ