Τρίτη 5 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το Συνδικάτο καλεί:
  • Σε ακόμα πιο μαζική προσέλευση στις κάλπες
  • Σε υπερψήφιση των δοκιμασμένων στο ταξικό κίνημα συνδικαλιστών
  • Να καταδικαστούν τα ...βαποράκια του κεφαλαίου, που λειτουργούν σαν 5η φάλαγγα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα

Με μια άνευ προηγουμένου βρώμικη επίθεση στο Συνδικάτο Οικοδόμων επιδιώκουν οι υπάλληλοι του μεγάλου κεφαλαίου που κάθονται στις καρέκλες του ΕΚΑ να ανατρέψουν τη μέγιστη κατάκτηση των οικοδόμων: να έχουν και να ελέγχουν οι ίδιοι το ταξικό συνδικάτο τους. Το γεγονός ότι το Συνδικάτο έχει παρέμβει και συνεχίζει να παρεμβαίνει άμεσα υπέρ των εργατών σ' όλα τα σύγχρονα τερατώδη εργασιακά γκέτο, από το αεροδρόμιο έως το Ολυμπιακό Χωριό, κι από την Αττική Οδό στο σύνολο των μεγάλων έργων, συσπειρώνοντας σε ταξική βάση όλες τις εθνικότητες των εργατών, που οι μεγαλοεργολάβοι έφεραν στην Αττική, για να τις ξεζουμίσουν, είναι ένας από τους λόγους που ξέσπασε αυτή η επίθεση τώρα. Το κύριο είναι ο συνολικά ταξικός προσανατολισμός του Συνδικάτου, που μπαίνει εμπόδιο στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου για ένα συνδικαλιστικό κίνημα στα μέτρα του. Τ' αφεντικά έστειλαν χτες τον ίδιο τον πρόεδρο του ΕΚΑ και μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει δικαστική παρέμβαση στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου. Η απόπειρα πέφτει ήδη στο κενό. Αποκαλυπτική η απάντηση του ίδιου του Συνδικάτου στη νέα επίθεση:

«Το Συνδικάτο μας καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Αυτόνομη Παρέμβαση), οι οποίοι έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, για να συκοφαντήσουν και να υπονομεύσουν τις εκλογές που διεξάγονται αυτές τις μέρες στο Συνδικάτο μας.

Η γραφειοκρατική και αδρά αμειβόμενη συνδικαλιστική ελίτ του συνδικαλιστικού κινήματος προσπαθεί με ανυπόστατες καταγγελίες να αποπροσανατολίσει τον πρόεδρο των Πρωτοδικών και τους Δικαστικούς, που διεξάγουν τις εκλογές για δήθεν παρανομίες και τους καλεί να παρέμβουν, για να αποκαταστήσουν την τάξη.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι τίποτα από όσα επικαλούνται δε συμβαίνει, το μόνο που θέλουν είναι να προετοιμάσουν το έδαφος για νέες δικαστικές περιπέτειες που έχουν στο μυαλό τους να εμπλέξουν το Συνδικάτο.

Τους προειδοποιούμε, όμως, ότι όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα, όχι μόνο θα πέσουν στο κενό οι προσπάθειές τους, αλλά θα τους περιποιηθεί ο κλάδος κατάλληλα, όπως τους αξίζει γυρίζοντάς τους την πλάτη.

Η έκκληση στους δικαστικούς λειτουργούς από τους γραφειοκράτες συνδικαλιστές, με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΕΚΑ, Γρηγόρη Φελώνη, για τη νομιμότητα των αρχαιρεσιών του Συνδικάτου Οικοδόμων μόνο γέλια μπορεί να προκαλεί. Μιλάνε για νομιμότητα αυτοί, που μαζί με τους διευθυντές των Σούπερ Μάρκετ, με βία και νοθεία βάζουν στη γραμμή τους εργαζόμενους και ψηφίζουν.

Μιλάνε για νομιμότητα αυτοί, που με τις μεταξύ τους συναλλαγές νομιμοποιούν σωματεία ανύπαρκτα, σωματεία - σφραγίδες στα Συνέδρια του ΕΚΑ.

Είναι φανερό ότι δεν τους ενδιαφέρει η νομιμότητα, γιατί ξέρουν ότι στους οικοδόμους αυτό είναι δεδομένο, άλλωστε γνωρίζουν ότι η όποια δημοκρατική λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος, έστω και στα πλαίσια του καπιταλισμού, φέρει ενεξίτηλα τη σφραγίδα της παράταξης που πλειοψηφεί στους οικοδόμους. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να υπονομεύσουν τις εκλογές, να μειώσουν τη συμμετοχή των οικοδόμων, να σπείρουν τη σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό, να συκοφαντήσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να μειώσουν τις αντοχές του, να μειώσουν την επιρροή του στα συνδικαλιστικά όργανα της εργατικής τάξης, του ΕΚΑ και της ΓΣΕΕ. Θέλουν να επιβάλουν βίαια την υποταγή της εργατικής τάξης και του συνδικαλιστικού κινήματος στις απαιτήσεις του κεφαλαίου που εκπροσωπούν.

Ο Φελώνης και η παρέα του τολμούν να μιλάνε για δημοκρατική λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος, που τάχα παραβιάζεται στις εκλογές των οικοδόμων. Δε βρήκαν ούτε λέξη να πουν, όταν η κυβέρνηση και οι εφοπλιστές επέβαλαν τρεις μήνες στρατιωτικό νόμο στους Ναυτεργάτες, δε βρήκαν λέξη να πουν, όταν η κυβέρνηση με τους εφοπλιστές έστειλαν τους βατραχανθρώπους και άνοιξαν τα κεφάλια των Ναυτεργατών στους καταπέλτες των πλοίων.

Εχουν χάσει τη μνήμη και τη λαλιά τους και δε λένε κουβέντα για το Ν.330 που ζει και βασιλεύει στους Ναυτεργάτες και σε κάθε συνέδριο της ΓΣΕΕ παίρνουν μέρος οι αντιπρόσωποι της ΠΝΟ, με τις ευλογίες της ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση.

Κατανοούμε τις ανησυχίες σας. Εχετε πλήρη συναίσθηση του τι θα συμβεί με την αλλαγή του συσχετισμού στο συνδικαλιστικό κίνημα. Το ξέρετε ότι θα χάσουν την ησυχία τους αυτοί που σας στηρίζουν, κυβέρνηση, κεφάλαιο. Ξέρετε ότι ίσως αλαφρύνει και η τσέπη σας.

Κύριοι σωτήρες της δημοκρατικής λειτουργίας του συνδικαλιστικού κινήματος, μετά την παρέμβασή σας στη Δικαιοσύνη μπορείτε να κάνετε καταγγελίες και στο "Συνδικαλιστικό" της Ασφάλειας. Πού ξέρετε μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα. Αλλωστε οι Μακρήδες - Θεοδώρου - Λυκιαρδόπουλοι το ίδιο έκαναν, όπου δεν τα κατάφερναν με τη Δικαιοσύνη ζητούσαν τη συνδρομή της Ασφάλειας.

Τέλος, παραδίνουμε τους ψευτοδημοκράτες, εργατοπατέρες, ψευτοσυνδικαλιστές στη χλεύη των Οικοδόμων και όλης της εργατικής τάξης.

Καλούμε τους οικοδόμους να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες, να ψηφίσουν τους δοκιμασμένους συναδέλφους στις γραμμές του ταξικού κινήματος, να καταδικάσουν τα βαποράκια του κεφαλαίου, που λειτουργούν σαν 5η φάλαγγα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ