Τρίτη 5 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Δυνατά στους αγώνες με δυνατό συνδικάτο

Περιοδεία του Γ. Μαυρίκου στο εργοτάξιο του «Μετρό»

από τη χτεσινή περιοδεία στο εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ
από τη χτεσινή περιοδεία στο εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ
Να δυναμώσουν το συνδικάτο τους, ψηφίζοντας μαζικά στις αρχαιρεσίες του κλάδου, κάλεσε τους οικοδόμους του «Μετρό» στο εργοτάξιο του νομισματοκοπείου, ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ που μαζί με το συνδικαλιστή Ρεϊμόνδο Καρντόνα από την Κούβα επισκέφτηκαν τους χώρους δουλιάς.

Στη συζήτηση μαζί τους, ο Γ. Μαυρίκος υπογράμμισε τη σημασία που έχει η ψήφος των οικοδόμων, αφού όπως είπε θα «είναι ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση και την εργοδοσία», θα είναι ένα σινιάλο ότι οι οικοδόμοι δεν αποδέχονται την αντεργατική πολιτική τους, ότι αρνούνται να πληρώσουν το μάρμαρο του αντιασφαλιστικού νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση.

«Να ψηφίσετε - σημείωσε χαρακτηριστικά ο συνδικαλιστής - για τα παιδιά και τις οικογένειές σας. Για το βιβλίο του παιδιού και για το γάλα στο εργατικό τραπέζι. Να αναδείξετε στη διοίκηση του συνδικάτου εκείνους που καθημερινά παλεύουν μαζί σας, για να αυξηθούν τα μεροκάματα, που δεν επιτρέπουν να καταστρατηγείται η εργατική νομοθεσία, που υπερασπίζονται τα βαριά ανθυγιεινά, τα οποία υπονομεύει η κυβέρνηση.

Να ενισχύσετε τον "Πανοικοδομικό Ταξικό Ενωτικό Συνδυασμό" που στηρίζει το ΠΑΜΕ, κόντρα στο συμβιβασμό και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό».

Ο Ρ. Καρντόνα μετέφερε στους οικοδόμους τον ταξικό χαιρετισμό της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης (ΠΣΟ) στην οποία ανήκει και το ΠΑΜΕ, αλλά και των Κουβανών συναδέλφων τους. Που όπως είπε «παρά το 40χρονο εμπάργκο των ΗΠΑ, συνεχίζουν να αγωνίζονται για το σοσιαλισμό, συνεχίζουν να υπερασπίζονται τις κατακτήσεις της επανάστασης. Γνωρίζουμε - σημείωσε ο Κουβανός προσκεκλημένος - τις πιέσεις που δέχονται οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλιάς. Ομως με την ενότητά τους, μαζί με τις ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, μπορούν πιο αποτελεσματικά να διεκδικούν τα δικαιώματά τους». Τέλος, κάλεσε τους οικοδόμους να στρατευτούν και αυτοί στον αγώνα ενάντια στον πόλεμο που ετοιμάζεται σε βάρος του Ιράκ και ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

Να δυναμώσουν το συνδικάτο τους, για να βγουν και οι ίδιοι πιο δυναμωμένοι, κάλεσε τους συναδέλφους του και ο Τ. Κατής, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ