Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
Ολο και πιο δύσκολη η ακτοπλοϊκή σύνδεση

Συνεχώς μεγαλώνει το πρόβλημα της ανεπαρκούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Β. Σποράδων με τη Μαγνησία, με παράλληλη όξυνση των οικονομικών προβλημάτων και κατ' επέκταση των προβλημάτων διαβίωσης των κατοίκων τους. Το θέμα αυτό έφεραν, με Ερώτησή τους στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας.

Οπως χαρακτηριστικά καταγγέλλουν οι δυο βουλευτές στην Ερώτησή τους, «μέχρι την 1η Νοέμβρη, από και προς το Βόλο, το δρομολόγιο, που βέβαια δεν κάλυπτε τις υπάρχουσες ανάγκες, εκτελούσε, μια φορά την ημέρα, το πλοίο "ΑΔΩΝΙΣ". Το δρομολόγιο του "ΑΔΩΝΙΣ" έχει διακοπεί και το μοναδικό, που εκτελείται πλέον, είναι αυτό του "Τζετ Φέρι" από Αγ. Κωνσταντίνο, με το οποίο, όμως, δεν είναι δυνατόν να μεταφερθούν φορτηγά αυτοκίνητα, ενώ περνά από Βόλο μόνο δυο φορές τη βδομάδα. Επίσης, η αύξηση, από 1η Νοέμβρη, κατά 8% των τιμών των εισιτηρίων όλων των πλοίων δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερη απομόνωση των νησιών του Ν. Μαγνησίας, αφού αποτρέπει ακόμη περισσότερους ενδιαφερόμενους να μεταβούν σ' αυτά».

Οι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, θα υπάρξει συγκοινωνιακός αποκλεισμός των Β. Σποράδων και των κατοίκων τους, «ενώ - σημειώνουν - η κυβέρνηση, που ανέχεται και ενθαρρύνει την εφοπλιστική ασυδοσία, συνεχίζει να αγνοεί τις ομόφωνες αποφάσεις των νησιωτικών ΟΤΑ και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας, για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος μέσα από τη δημιουργία Ενιαίου Δημόσιου Φορέα Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών».

Οι κάτοικοι των νησιών και άλλοι φορείς ζητούν να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα και να εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια από το Βόλο προς τα τέσσερα λιμάνια των Β. Σποράδων και αντίστροφα, με τη δρομολόγηση δυο πλοίων, χωρητικότητας ανάλογης των αναγκών της μεταφοράς ανθρώπων και φορτίων.

Οι δυο βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, εάν θα παρέμβει, ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ