Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΟΦΤΕΞ»
Κάλεσμα σε πανστρατιά

Ανακοίνωση της ΕΣΑΚ, με αφορμή τις νέες απολύσεις

Το νέο αντεργατικό σχέδιο εργοδοσίας - κυβέρνησης για 270 νέες απολύσεις στο εργοστάσιο της «ΣΟΦΤΕΞ» και για παραπέρα συρρίκνωση της εταιρίας, με την προσπάθεια κλεισίματος της 7ης μηχανής, των επαρχιακών αποθηκών, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ - ΣΟΦΤΕΞ.

Μετά από τη νέα προκλητική αντεργατική απαίτηση της εργοδοσίας, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου, όπου όπως καταγγέλλει η ΕΣΑΚ - ΣΟΦΤΕΞ, συγκρούστηκαν δυο λογικές. Η μια, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ήταν η λογική της συναίνεσης και του συμβιβασμού, αρκεί να βελτιωθούν τα κίνητρα, για αποχώρηση, που υποστηρίχτηκε από τις παρατάξεις «Συμπαράταξη» - ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και η άλλη η λογική της αντίστασης και του αγώνα που υποστηρίχτηκε μόνο από την ΕΣΑΚ. Μάλιστα, η ΕΣΑΚ πρότεινε στο ΔΣ 4ωρη στάση εργασίας και πορεία στο υπουργείο Εργασίας την ερχόμενη βδομάδα και έκτακτη γενική συνέλευση, που δεν έγινε αποδεκτή.

Η ΕΣΑΚ - ΣΟΦΤΕΞ καλεί όλους τους εργαζόμενους «να τσακίσουν τα τσιράκια της εργοδοσίας, που απειλούν, που σπέρνουν το συμβιβασμό και την ηττοπάθεια, για να διευκολύνουν την εργοδοσία».

Μεταξύ άλλων, καταλήγει «η ΕΣΑΚ - ΣΟΦΤΕΞ καλεί, αυτή τη στιγμή, που χτυπιέται για ακόμα μια φορά, ένας μεγάλος εργασιακός χώρος, που είναι η ΣΟΦΤΕΞ, να εκφραστεί η πιο πλατιά συμπαράσταση από όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα όπως και άλλες φορές να δείξει την αλληλεγγύη του. Καλούμε τους εργαζόμενους σε αγωνιστική πανστρατιά, ενωμένοι να απαιτήσουμε να σταματήσει η παραγωγική συρρίκνωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ