Κυριακή 10 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο απυρόβλητο ΝΑΤΟ, ΕΕ και αστική τάξη

Χαρακτηριστικός για τις εξελίξεις που προαναφέραμε είναι ο σχολιασμός που κάνει ο Δ. Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στη Φλωρεντία, με την αντιπροσωπεία του Κόμματος.

«Στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ κυριαρχούν οι δυνάμεις, οι οποίες δεν παλεύουν για την ανάπτυξη της αντιιμπεριαλιστικής πάλης. Στο Φόρουμ έχουν έρθει σε συμφωνία δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, η ΑΤΤΑΚ, οι τροτσκιστές και άλλες δυνάμεις όπως από τη χώρα μας ο ΣΥΝ. Αυτές οι δυνάμεις προβάλλουν ένα πλαίσιο στόχων, που αφήνει στο απυρόβλητο το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τις αστικές τάξεις στις χώρες της ΕΕ. Βασική τους προσπάθεια είναι να μην αναπτυχτεί το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα καθώς και το ταξικό εργατικό κίνημα.

Ακόμα, ορισμένες δυνάμεις προωθούν, επίσης, τη δημιουργία ευρωπαϊκού κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών. Ως στόχο έχουν την εκμετάλλευση της λαϊκής δυσαρέσκειας.

Τα λαϊκά κινήματα που έδωσαν μάχη για να μην περάσει η γραμμή του συμβιβασμού -γραμμή που προωθούν οι προαναφερόμενες δυνάμεις στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ- είναι απαραίτητο να ενημερώσουν και να αποκαλύψουν τα νέα αυτά σχέδια. Είναι ακόμα απαραίτητο να συντονίζονται και να στοχεύουν στην ανάπτυξη της πάλης, τόσο στις χώρες τους, όσο και στην Ευρώπη και παγκόσμια. Ακόμα, να συμμετέχουν σε κοινούς αγώνες, σε πορείες και διαδηλώσεις με στόχους ενάντια στο ΝΑΤΟ, τον ιμπεριαλισμό και την ΕΕ, για την ανατροπή του καθεστώτος των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού και όχι της συνδιαλλαγής και της υποταγής στις επιδιώξεις των κυρίαρχων αντιδραστικών και σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ