Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέος έλεγχος από ΕΕ για περιβαλλοντικές παραβιάσεις

Εξηγήσεις για τα έργα στον Κηφισό, τη Μαραθώνια διαδρομή, τα χρυσωρυχεία στη Χαλκιδική, τις Σάπες Ροδόπης και το Πέραμα Εβρου, καθώς και για άλλα 16 περιβαλλοντικά εγκλήματα, αναμένεται να ζητήσουν σήμερα οι αξιωματούχοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Κομισιόν που βρίσκονται στη χώρα μας.

Πρόκειται για υποθέσεις που αφορούν σε καταγγελίες μη τήρησης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, οι περισσότερες από τις οποίες αναφέρονται σε έργα που κατασκευάζονται, αγνοώντας προκλητικά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις ή χρησιμοποιώντας ως άλλοθι διάτρητες Περιβαλλοντικές Μελέτες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν ο Κηφισός, καθώς σύμφωνα με τις καταγγελίες η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αναφέρεται σε άλλου τύπου έργο και όχι σ' αυτό που τελικά ...κατασκευάζεται, αλλά και η Μαραθώνια διαδρομή, όπου οι τεράστιες παρανομίες επιχειρήθηκε να καλυφθούν με την περιβόητη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου...

Μεταξύ των άλλων παραβιάσεων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας περιλαμβάνονται: Η μη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων στη λειτουργία του Διεθνούς Αερολιμένα των Σπάτων, τα έργα εκβάθυνσης του λιμανιού του Πειραιά προκαλώντας διασπορά επικίνδυνων ουσιών, η κατασκευή υδροηλεκτρικών εργοστασίων στο βιότοπο της Βάλια Κάλντα στην Ηπειρο, η παράνομη λειτουργία χωματερής στη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου, η εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε προστατευόμενες περιοχές της Εύβοιας, η εγκατάσταση δεξαμενών αποθήκευσης καυσίμων στη λιμνοθάλασσα της Βάσοβας, η δόμηση στον υγροβιότοπο Αγίου Δημητρίου Αλοννήσου κλπ.

Οι Κοινοτικοί αξιωματούχοι αναμένεται να ζητήσουν απαντήσεις και συγκεκριμένα στοιχεία για τις υποθέσεις αυτές από τους εκπροσώπους των ελληνικών αρχών στη συνάντηση που πρόκειται να γίνει στο υπουργείο Εξωτερικών. Σημειώνουμε ότι αυτές οι υποθέσεις είναι μόνον ένα μέρος των καταγγελιών για περιβαλλοντικά εγκλήματα στη χώρα μας, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά συνολικά τις 100!..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ