Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ολόκληρη η αποζημίωση στο συνοδηγό

Οι ασφαλιστικές εταιρίες είναι υποχρεωμένες να καταβάλλουν ολόκληρη την αποζημίωση στο συνοδηγό αυτοκινήτου που τραυματίστηκε βαρύτατα και κατέστη ανίκανος για εργασία, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου, ο οποίος δέχτηκε ότι ο συνοδηγός που δε φοράει ζώνη δεν είναι υπαίτιος του ατυχήματος.

Ειδικότερα, ο Αρειος Πάγος απέρριψε αίτηση αναίρεσης οδηγού αυτοκινήτου που κρίθηκε υπαίτιος τροχαίου, στο οποίο τραυματίστηκε βαρύτατα ο συνοδηγός του που δε φορούσε ζώνη ασφαλείας, με συνέπεια να καταστεί παραπληγικός στα κάτω άκρα σε ποσοστό αναπηρίας 100% εφόρου ζωής και να είναι ανίκανος για εργασία.

Το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο είχε κάνει δεκτό τον ισχυρισμό της ασφαλιστικής εταιρίας για συνυπαιτιότητα του συνοδηγού στις σωματικές κακώσεις σε ποσοστό 25%, εξαιτίας της μη χρήσης ζώνης ασφαλείας. Αντίθετα, το Εφετείο ανέτρεψε την παραπάνω απόφαση και δέχτηκε ότι ναι μεν κατά το ατύχημα ο συνοδηγός δε φορούσε ζώνη ασφαλείας, αλλά η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή, ώστε και να φορούσε ζώνη ο συνοδηγός, δε θα αποτρεπόταν ο τραυματισμός του. Τελικά τη λύση έδωσε ο Αρειος Πάγος που συντάχθηκε με την απόφαση του Εφετείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ