Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΤΑ
Μειώνουν την προσφορά οι Γάλλοι

Λιγότερα χρήματα θέλουν να δώσουν τα Γαλλικά Ταχυδρομεία που ενδιαφέρονται για το 10% των ΕΛΤΑ και το 50% της θυγατρικής στις ταχυμεταφορές, που βγάζει στο σφυρί η ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ οι διαπραγματεύσεις έβαιναν προς το τέλος τους, οι Γάλλοι φέρονται να μείωσαν την αρχική προσφορά τους, από 26 σε 17,5 εκατ. ευρώ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών, ανησυχεί για την έκβαση της αγοραπωλησίας και ζήτησε από τη γαλλική πλευρά να ξεκαθαρίσει τη θέση της. Βέβαια, τον πρώτο λόγο από το ελληνικό δημόσιο έχει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, από το οποίο και «περνούν» όλες οι μετοχοποιήσεις και ιδιωτικοποιήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, την αντίθεσή της στο ξεπούλημα των ΕΛΤΑ διακηρύσσει η «Δημοκρατική Συνεργασία» εργαζομένων ΕΛΤΑ. Ο επικεφαλής της παράταξης Γ. Κρίκας επισημαίνει ότι με τον ψευδεπίγραφο τίτλο του εκσυγχρονισμού του Οργανισμού, τα τελευταία χρόνια εφαρμόζονται αποφάσεις και αναδιάρθρωσες, με μόνο στόχο την υπονόμευση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των ΕΛΤΑ και την παράδοσή του στο ντόπιο ή ξένο μεγάλο κεφάλαιο.

Οι ταξικές δυνάμεις στα ΕΛΤΑ και γενικότερα, επιμένουν να αγωνίζονται για ΕΛΤΑ 100% δημόσια και πάντα στην εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ