Τετάρτη 20 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Ιδιαίτερα οξυμένο το στεγαστικό πρόβλημα των φοιτητών

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διαμαρτύρονται γιατί πέρα από τα γενικότερα προβλήματα που πηγάζουν από την πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, αντιμετωπίζουν πλήθος προβλημάτων που έχουν να κάνουν με τις συνθήκες διαβίωσής τους κι αυτό το θέμα φέρνει στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σπύρος Στριφτάρης.

«Από τα πιο οξυμένα προβλήματα» των φοιτητών στα Γιάννενα, όπως εξηγεί ο Σπ. Στριφτάρης «είναι το στεγαστικό, δεδομένου ότι ο αριθμός των φοιτητών χρόνο με το χρόνο αυξάνει, ενώ τα σπίτια παραμένουν λίγα και τα ενοίκια υψηλά. Οι εστίες καλύπτουν μόνο το 6%-6,5% των φοιτητών. Στις εστίες της Δουρούτης οι συνθήκες διαβίωσης είναι απαράδεκτες και επιπλέον το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας έχει επιβάλει ενοίκιο, το οποίο μάλιστα σχεδιάζει να αυξήσει στα 50 ευρώ το μήνα, πράγμα εντελώς απαράδεκτο στα πλαίσια μιας δημόσιας δωρεάν παιδείας. Επίσης προβληματική είναι και η μεταφορά των φοιτητών μια και η εξυπηρέτηση με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ είναι αμφισβητήσιμη, αλλά και ακριβή».

Παραθέτοντας αυτά τα προβλήματα ο βουλευτής του ΚΚΕ τονίζει ότι «οι φοιτητές διεκδικούν εκτός των άλλων, κατάργηση του ενοικίου στις εστίες, ανέγερση νέων εστιών, υπενοικίαση ξενοδοχείου ως προσωρινή λύση, επιδότηση των ενοικίων στην πόλη, αγορά λεωφορείων απ' το Πανεπιστήμιο για δωρεάν μεταφορά, κάρτα απεριόριστων διαδρομών, επιδότηση του εισιτηρίου».

Ετσι, ρωτά τον Υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για τη λύση των άμεσων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αλλά και για να εξασφαλιστεί η δωρεάν στέγαση και σίτιση για όλους τους φοιτητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ