Τετάρτη 20 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διώχνουν τους τσιγγάνους

Αντιμέτωποι με τα συνεργεία της Πολεοδομίας και τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που τα συνόδευαν, βρέθηκαν χτες το πρωί οι τσιγγάνοι στην περιοχή του Φοίνικα Θεσσαλονίκης, επιχειρώντας να εμποδίσουν την κατεδάφιση των παραπηγμάτων - σπιτιών τους.

Μικροεπεισόδια και ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της κατεδάφισης. Οι τσιγγάνοι αντέδρασαν μέσω του δικηγόρου που έχουν ορίσει, ενώ ένας εξ αυτών ανέβηκε σε παρακείμενο ύψωμα και απειλούσε να αυτοπυρποληθεί κρατώντας στα χέρια του μια φιάλη υγραερίου. Οι υπόλοιποι μπήκαν μέσα στα σπίτια τους σε μια ύστατη προσπάθεια να εμποδίσουν την κατεδάφιση.

Αμέσως μετά, συνεργεία του Δήμου Πυλαίας ξεκίνησαν τις εργασίες περίφραξης της περιοχής, ενώ τις επόμενες μέρες θα καθαρίσουν το χώρο.

Θυμίζουμε ότι λίγες μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές, πραγματοποιήθηκε παρόμοια επιχείρηση σε άλλη περιοχή του Φοίνικα στα όρια του Δήμου Καλαμαριάς.

Οι τσιγγάνοι, εκδιώκονται από παντού και πλέον δεν έχουν πού να πάνε. Απέμειναν χωρίς έστω και αυτή τη στέγη για να βάλουν μέσα τις οικογένειές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ