Τετάρτη 20 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Λειτουργεί χωρίς το απαραίτητο προσωπικό

Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ

Χωρίς το απαραίτητο προσωπικό - νοσηλευτή και λογοθεραπευτή - λειτουργεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων. Οι γονείς αναγκάζονται μερικές φορές, εγκαταλείποντας τις εργασίες τους, να πηγαίνουν οι ίδιοι στο σχολείο και να προσφέρουν τις υπηρεσίες του νοσηλευτή. Το παραπάνω πρόβλημα καταγράφουν σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας Π. Ευθυμίου, οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας και Νίκος Γκατζής.

«Η έλλειψη νοσηλευτή στο Ειδικό Σχολείο οφείλεται σε καθυστέρηση του ΠΕΣΥ Θεσσαλίας να εγκρίνει την απόσπαση νοσηλευτή από το Νοσοκομείο Τρικάλων στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο», αναφέρουν οι δύο βουλευτές. Οσον αφορά την απουσία λογοθεραπευτή, «παλαιότερα η θέση αυτή καλυπτόταν μέσω προγράμματος της Νομαρχιακής Επιτροπής Επιμόρφωσης (ΝΕΛΕ) Τρικάλων και σήμερα δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα», αναφέρουν. Σημειώνουν δε, ότι υπάρχει άμεση ανάγκη λύσης του προβλήματος και η μοναδική λύση είναι η δημιουργία θέσεων νοσηλευτή και λογοθεραπευτή.

Ετσι, οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Παιδείας τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την άμεση επίλυση του προβλήματος με την απόσπαση νοσηλευτή και την πρόσληψη λογοθεραπευτή, αλλά και για τη δημιουργία οργανικών θέσεων για τις ειδικότητες του νοσηλευτή και του λογοθεραπευτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ