Παρασκευή 22 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Ταμειακές μηχανές και στους πλανόδιους...

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στέκεται «ανοιχτοχέρα» στο μεγάλο κεφάλαιο, με κάθε είδους φοροελαφρύνσεις και άλλου είδους «διευκολύνσεις», έρχεται να επιβάλει τη χρήση ταμειακών μηχανών στους πλανόδιους μικροπωλητές. Με αυτή την έννοια η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης προκαλεί τις δίκαιες αντιδράσεις ολοένα και ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων, που καλούνται να αναπληρώσουν τις απώλειες φορολογικών εσόδων από το μεγάλο κεφάλαιο, ακόμη και από τις διάφορες υπεράκτιες (οφσόρ) εταιρίες, για τις οποίες η κυβέρνηση κάνει τα «στραβά μάτια».

Σε αυτό το πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο ήρθε χτες η προκλητική υπουργική απόφαση που επιβάλλει τη χρήση ταμειακών μηχανών στους πλανόδιους λιανοπωλητές βιοτεχνικών και βιομηχανικών ειδών στις λαϊκές αγορές και στα παζάρια. Είναι φανερό ότι σκοπεύουν να γενικεύσουν τη χρήση των ταμειακών μηχανών σε όλους τους λιανοπωλητές. Προκειμένου να περιορίσουν τις αντιδράσεις, αναφέρουν ότι «δεν υποχρεούνται στη χρήση ταμειακών μηχανών οι παραγωγοί και οι έμποροι οπωρολαχανικών, νωπών αλιευμάτων και λοιπών αγροτικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές, ούτε απασχολεί τέτοιο θέμα το υπουργείο Οικονομίας».

Η υπουργική απόφαση που δημοσιοποιήθηκε χτες προβλέπει τα εξής:

  • Από την 1 Γενάρη του 2003 αποδείξεις με ταμειακή μηχανή είναι υποχρεωμένοι να εκδίδουν οι λιανοπωλητές βιομηχανικών και βιοτεχνικών ειδών στις λαϊκές αγορές, στα παζάρια και γενικά στο πλανόδιο εμπόριο.
  • Οσοι δεν μπορέσουν να προμηθευτούν ταμειακή μηχανή μέχρι την 1η Γενάρη 2003, υποχρεώνονται τουλάχιστον να την έχουν παραγγείλει μέχρι την ημερομηνία αυτή και να το αποδείξουν στην Εφορία με θεωρημένο δελτίο παραγγελίας.
  • Την 1η Μάρτη 2003 λήγει η «μεταβατική περίοδος» και ξεκινούν τα χαράτσια της Εφορίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ