Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Μαμαλάκηδες»...

Στη λέξη «νοικοκυροσύνη», βάλτε τη λέξη αλχημεία. Στη λέξη «εκσυγχρονισμός», βάλτε τη λέξη αδιαφάνεια. Στην (κατατροπωμένη από την πρωθυπουργική προφορά) λέξη «ποιότητα», βάλτε τη λέξη κομπίνα. Στις λέξεις «κοινωνική ευαισθησία» και «κοινωνική ευθύνη», βάλτε τις λέξεις ψέματα και ψεματάκια. Αυτό που θα προκύψει είναι ο τρόπος, με τον οποίο οι «Μαμαλάκηδες» της «κεντροαριστεράς» συντάσσουν τους προϋπολογισμούς της εποχής Σημίτη...

«Η οικονομία είναι το ισχυρό μας χαρτί», έλεγαν και ξανάλεγαν τόσα χρόνια οι κύριοι του «εκσυγχρονισμού». «Να, δέστε τον προϋπολογισμό», μας έλεγαν.

Ε, λοιπόν, το «ισχυρό τους χαρτί», που έχει ρίξει 2 εκατομμύρια Ελληνες κάτω από το όριο της φτώχειας, είναι και κάλπικο! Είναι κίβδηλο! Είναι πλαστό!

Πριν λίγες μέρες ήταν η Ευρωστάτ, η Στατιστική Υπηρεσία της ΕΕ, που έπαψε να κάνει τα στραβά μάτια και τους έβγαλε στη σέντρα: Οι προϋπολογισμοί του κ. Σημίτη είναι ψεύτικοι, είναι εικονικοί, είπαν οι «ευρω-ελεγκτές». Προχτές ήταν οι εγχώριοι ελεγκτές, ήταν το Ελεγκτικό Συνέδριο, που αποκάλυψε ότι ο προϋπολογισμός του 2001 ήταν πλαστός! Στο 1,5 τρισ. δραχμές είναι η «τρύπα» που απέκρυψε η κυβέρνηση στον προϋπολογισμό του 2001!

Κι όμως, αυτή η είδηση, ότι δηλαδή η κυβέρνηση κοροϊδεύει 10 εκατομμύρια Ελληνες, ότι η κυβέρνηση καθιστά τους Ελληνες φτωχότερους, ενώ την ίδια ώρα πουλάει στατιστική «ευημερία», είναι μια είδηση που στα περισσότερα ΜΜΕ «δεν παίζει»!

Βλέπετε, η «δημιουργική λογιστική» θέλει και τη διαπλοκή της. Το μείγμα «δημιουργικής λογιστικής» και διαπλοκής θα μπορούσε να βαφτιστεί και «δημιουργική αποσιώπηση». `Η «προπέτασμα καπνού». `Η «συσκότιση της αλήθειας». `Η, απλώς, αθλιότητα.


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ