Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα οικονομικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΑΧΥΤΑΤΑ αναπτυσσόμενη είναι η ελληνική οικονομία, σύμφωνα με όσα διοχετεύονται από την ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας. Διπλάσιοι οι ρυθμοί, λέει, από την υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ οι προδιαγεγραμμένες «απελευθερώσεις αγορών» θα συμβάλουν ακόμη περισσότερο στην ανάπτυξη...

Συμπέρασμα: Φαίνεται ότι η ελληνική οικονομία τρέχει τελικά πολύ γρήγορα και γι' αυτό οι Ελληνες εργαζόμενοι και άνεργοι (που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να επωφελούνται από αυτό)... δεν την προλαβαίνουν.

Μια χαρά, όμως, την προλαβαίνουν και ενίοτε την ...ξεπερνάνε οι κάθε είδους προνομιούχοι, βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές, «προμηθευτές», «θεσμικοί επενδυτές» και γενικότερα «αναπτυξιακοί φορείς».

Να υποθέσουμε ότι η Τράπεζα της Ελλάδας - εκτός πολλών άλλων οικονομικών και κοινωνικών στοιχείων - δε γνωρίζει ούτε καν για την υπερχρέωση των ελληνικών νοικοκυριών και, γενικότερα, την οικονομική κατάσταση του μέσου Ελληνα; Μάλλον απίθανο, διότι υποτίθεται πως είναι ο οργανισμός εποπτείας των τραπεζικών ιδρυμάτων.

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ για μεγάλες πλάκες με την εφαρμογή των περίφημων αντικαπνιστικών μέτρων στα εστιατόρια και τα ζαχαροπλαστεία, όπου προβλέπονται ειδικοί χώροι για τις δυο ...«κατηγορίες», στις οποίες θέλουν να πιστέψουμε ότι ανήκουμε.


Γρηγοριάδης Κώστας

Αραγε, έχουν εκτιμήσει την κατάσταση οι αρμόδιοι και εκτιμούν ότι οι καταστηματάρχες εστιατορίων στην Ελλάδα είναι κυρίως ιδιοκτήτες μεγάλων επιχειρήσεων, οι οποίες διαθέτουν καταστήματα εκατοντάδων τετραγωνικών ή αντίστοιχων διαθέσιμων κεφαλαίων και μπορούν να προχωρήσουν στις ανάλογες ρυθμίσεις;

Πάλι καλά, δηλαδή, που σκέφθηκαν να εξαιρέσουν τα παραδοσιακά καφενεία, αλλιώς η κατάσταση θα κατέληγε σίγουρα σε τραγελαφικά φαινόμενα. Αλλά μην αμφιβάλλετε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες θα εκμεταλλευτούν την όλη κατάσταση για ορισμένα παραπάνω πρόστιμα.

Ολα αυτά, φυσικά, στο όνομα της καλής μας υγείας. Κρεβάτια νοσοκομείων, επαρκές προσωπικό και χρηματοδότηση της δημόσιας Υγείας σ' αυτήν τη χώρα μπορεί να μην έχουμε, αλλά από νομοθεσία Υγείας είμαστε εφάμιλλοι της Ευρώπης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ