Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Νόμιμη κάθε αντίσταση στο ΝΑΤΟ»

Ανακοίνωση συμπαράστασης της νεολαίας του ΚΚ Τουρκίας

Τον τερματισμό κάθε απόπειρας ποινικοποίησης των αγώνων κατά του ΝΑΤΟ ζητά με ανακοίνωσή της, στην οποία καταδικάζεται η προσαγωγή σε δίκη των 5 αντινατοϊκών διαδηλωτών, η Νεολαία του ΚΚ Τουρκίας.

Υπογραμμίζει πως με δεδομένο ότι το ΝΑΤΟ αναδεικνύεται σε πρωταρχικό όπλο του ιμπεριαλισμού, ο αγώνας των λαών εναντίον του δεν μπορεί παρά να είναι δίκαιος και νόμιμος. Επισημαίνει ότι οι, προσφάτως ληφθείσες στην Πράγα, αποφάσεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας καθιστούν ακόμη πιο αναγκαία την πάλη ενάντια στις αποφάσεις αυτού «του αντιδραστικού οργανισμού» και εκτιμάται ότι η δύναμη ταχείας επέμβασης θα χρησιμοποιηθεί, κυρίως, ενάντια σε κάθε λαϊκό κίνημα ανά τον κόσμο.

«Η απειλή που αντιπροσωπεύει το ΝΑΤΟ αυξάνεται, μέρα με τη μέρα και στη χώρα μας, την Τουρκία, που είναι ένας από τους βασικούς στρατιωτικούς στυλοβάτες της Συμμαχίας, το γνωρίζουμε καλά. Ο τουρκικός και κουρδικός λαός δεν είναι διόλου περήφανος που υποχρεώνεται να στέλνει τα παιδιά του σε άγνωστους τόπους, για αιτίες που δεν του ανακοινώνονται ποτέ», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η Νεολαία του ΚΚ Τουρκίας.

Και καταλήγει: «Οι ιμπεριαλιστές γνωρίζουν ότι η ηγεμονία τους δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα και είναι ακριβώς αυτός ο φόβος που τους οδηγεί σε πράξεις, όπως αυτές της ελληνικής κυβέρνησης εναντίον των διαδηλωτών. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους μας διαδηλωτές που θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου στην αίθουσα του δικαστηρίου στο Κιλκίς και δεσμευόμαστε ότι θα βρεθούμε δίπλα - δίπλα σε κάθε αντινατοϊκό αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ