Τετάρτη 1 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βουλιάζει «πράσινη» πολυκατοικία

Το πράσινο τρίγωνο με το οποίο τα συνεργεία ελέγχου σημείωναν όσα σπίτια μετά τον σεισμό της 7ης Σεπτέμβρη δεν είχαν κατά τη γνώμη τους κανένα πρόβλημα, ακόμα υπάρχει στην πολυκατοικία που βρίσκεται στην οδό Φίλωνος 9 στον Πειραιά. Ο τουλάχιστον πρόχειρος όμως τρόπος, για να μην πούμε ανεύθυνος, που έκαναν τη δουλιά αυτή, εκτελώντας πιθανώς και σχετικές οδηγίες των πολιτικών τους προϊσταμένων, που ήθελαν με κάθε τρόπο να ελαχιστοποιήσουν τις συνέπειες του σεισμού, φάνηκε χτες, όταν έντεκα οικογένειες, σαράντα συνολικά άτομα, βρέθηκαν ξαφνικά στο δρόμο μέσα στο καταχείμωνο. Τώρα, οι αρμόδιοι ενόψει και των εκλογών της 9ης Απρίλη, προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, ενώ κάποιοι άλλοι δε διστάζουν να εκμεταλλευτούν προεκλογικά το θέμα παίζοντας με τον πόνο των ανθρώπων.

Η πολυκατοικία μετά το σεισμό είχε χαρακτηριστεί από τα πρωτοβάθμια συνεργεία ελέγχου της Νομαρχίας «κίτρινη». Ο δευτεροβάθμιος όμως έλεγχος του ΥΠΕΧΩΔΕ τη χαρακτήρισε «πράσινη». Προχτές οι κάτοικοι άκουσαν κάποιους περίεργους θορύβους και κάλεσαν την Πολεοδομία του Δήμου. Οι μηχανικοί που έκαναν τον έλεγχο είπαν ότι το κτίριο έχει πρόβλημα και συμβούλεψαν του διαμένοντες να απευθυνθούν και σε ιδιώτες μηχανικούς. Χτες το πρωί έσπασε ένα τζάμι στο κατάστημα που βρίσκεται στο ισόγειο της πολυκατοικίας, γεγονός που ενέτεινε την αγωνία όσων έμεναν στο κτίριο. Στις 12 το μεσημέρι η αστυνομία έφερε χαρτί της Πολεοδομίας με το οποίο καλούνταν οι κάτοικοι να εγκαταλείψουν αμέσως τα σπίτια τους επειδή υπήρχε άμεσος κίνδυνος καθίζησης! Ταυτόχρονα, αποκλείστηκε η περιοχή μπροστά από την πολυκατοικία για προληπτικούς λόγους.

Οι αιτίες του προβλήματος προς το παρόν είναι άγνωστες, αφού ο έλεγχος που έπρεπε να έχει γίνει το Σεπτέμβρη άρχισε να γίνεται χτες. Κατά μια εκδοχή, το πρόβλημα επιδεινώθηκε όταν λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ από την περασμένη Πέμπτη το υπόγειο της πολυκατοικίας γέμισε νερά. Οπως δε καταγγέλλουν οι κάτοικοι, ακόμα και χτες παρά τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα στην ΕΥΔΑΠ, ουδείς ευαισθητοποιήθηκε.

Στο μεταξύ οι έντεκα οικογένειες μένουν προσωρινά σε ξενοδοχεία, χωρίς καν να έχουν επίσημη διαβεβαίωση ότι μόλις σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας δε θα πεταχτούν στο δρόμο.


Γ.Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ