Τετάρτη 1 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΛΠΑΠ
Προκαλεί τους εργαζόμενους η διοίκηση

Για 3η συνεχή βδομάδα συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ. Σήμερα δεν εργάζονται οι οδηγοί κατά το δεύτερο μέρος των πρωινών «σπαστών» ωραρίων και κατά το πρώτο μέρος των απογευματινών, ενώ αύριο όλοι οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ θα κάνουν στάση εργασίας 12 - 4 μ.μ. και παράλληλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με Γενική Συνέλευση στα Χαυτεία.

Χτες η διοίκηση του ΗΛΠΑΠ εξαπέλυσε νέα προκλητική επίθεση κατά των εργαζόμενων. Με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για κινητοποιήσεις με «παράνομα και προσχηματικά αιτήματα», αν και γνωρίζει πολύ καλά ότι οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην επιβολή του εργασιακού μεσαίωνα κατ' εφαρμογή του νόμου 2669/98 (εξοντωτικά ωράρια εργασίας μέχρι 15 ώρες τη μέρα, περικοπές ρεπό, διαλείμματος κλπ.). Επίσης, κάνει λόγο για «κομματική απεργία» και «κομματικό σωματείο», όταν γνωρίζουν ακόμα καλύτερα, ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις ψηφίστηκαν ομόφωνα από το ΔΣ της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, αλλά και από το 98% των εργαζόμενων. Ωστόσο, ο κατήφορος της διοίκησης ΗΛΠΑΠ είναι φαίνεται τόσο ολισθηρός, που φτάνει στο σημείο να κατηγορήσει τους εργαζόμενους για ανεύθυνη στάση, που «καταδικάζει τον ΗΛΠΑΠ σε ταχύτατη συρρίκνωση, μαρασμό και απαξίωση από το επιβατικό κοινό»!

Οι εκπρόσωποι της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ καλούν τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στις εκφοβιστικές πιέσεις που ασκούνται, ακόμα και με απειλή αλλαγή θέσης (εκδοτών, σταθμαρχών) με πολιτικά κριτήρια. Παράλληλα, τονίζουν ότι αρχίζουν επαφές με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, των κομμάτων και το προεδρείο της Βουλής, στην προσπάθειά τους να εξευρεθεί λύση σε θετική κατεύθυνση, μετά την άρνηση να τους δεχτούν οι υπουργοί Μεταφορών και Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ