Τετάρτη 1 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Επιδοματική κοροϊδία

Απεργούν σήμερα οι δασικοί

Προεκλογικά «δολώματα», με τη μορφή «ειδικών» επιδομάτων, ρίχνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας στους υπαλλήλους του και στους αποσπασμένους γεωπόνους, κτηνιάτρους, ιχθυολόγους και δασικούς στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, ενώ αντίστοιχα άφησε απ' έξω τους αποσπασμένους στις Περιφέρειες.

Ο υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης σε συνεργασία με τον υφυπουργό Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη, προωθεί την υπογραφή απόφασης για την καταβολή επιδόματος αυξημένης ευθύνης - αποδοτικότητας, το οποίο προκύπτει από ένα ποσοστό παρακράτησης από τις πιστώσεις των εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων προσανατολισμού και του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Ο υπουργός Γεωργίας για να εμφανίσει το συγκεκριμένο επίδομα κάπως μεγαλύτερο φέτος, στη σχετική απόφασή του προβλέπει: Την αύξηση του σχετικού κονδυλίου, από το οποίο προκύπτει με ειδικό τρόπο υπολογισμού το επίδομα, κατά 7 δισ. δραχμές. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τα πρότυπα της κυβερνητικής πολιτικής, ο Γ. Ανωμερίτης συνεχίζει την πρακτική επιδοματικής κοροϊδίας των εργαζομένων, επιδιώκοντας έτσι να τους καταστήσει υποτελείς και δέσμιους της ακολουθούμενης αντιλαϊκής - αντιαγροτικής πολιτικής.

Παράλληλα, φαίνεται καθαρά η χρησιμοποίηση δύο μέτρων και δύο σταθμών, αποσκοπεί στο να διασπάσει την αλληλεγγύη των εργαζομένων και να καταργήσει στην πράξη τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Αντιδρώντας στην αποπροσανατολιστική και διασπαστική αυτή πρακτική, οι δασικοί υπάλληλοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σήμερα σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 12μ έξω από το υπουργείο Γεωργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ