Παρασκευή 29 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δάνειο για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι

Με δάνειο θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι το πριμ παραγωγικότητας που τους οφείλει ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Παρά τις προεκλογικές δηλώσεις του δημάρχου, Β. Παπαγεωργόπουλου, τελικά ο δήμος δεν έχει τα χρήματα που απαιτούνται για να πληρώσει τους εργαζόμενους.

Η πλειοψηφούσα παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, σε αγαστή συνεργασία με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε, στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη σύναψη δανείου ύψους 8,5 εκατ. ευρώ. Την πρόταση καταψήφισε ο Αγάπιος Σαχίνης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Θεσσαλονίκη-Αντεπίθεση Τώρα», ενώ λευκό ψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ανανιάδης.

Στην τοποθέτησή του ο Αγ. Σαχίνης τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να υποθηκεύεται ο δήμος για να καταβάλει επιδόματα και μισθούς στους εργαζόμενους. Τα ποσά που δικαιούνται οι εργαζόμενοι πρέπει να τα παίρνουν έγκαιρα χωρίς καθυστέρηση, όχι όμως με δάνεια που η αποπλήρωμή τους θα δημιουργήσει νέα αδιέξοδα στα οικονομικά του δήμου.

Ο δήμος, τόνισε ο Αγ. Σαχίνης, πρέπει να είναι σε θέση να καλύπτει τις αμοιβές των εργαζομένων από τα πάγια έσοδα, χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγει σε δανεισμούς. Αν τα έσοδα δεν αρκούν ο δήμος οφείλει να διεκδικήσει μαχητικά και οργανωμένα τα κονδύλια για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που η κυβέρνηση παρακρατεί και δεν τα αποδίδει.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι του δήμου θα πάρουν, αν εγκριθεί και όταν εκταμιευτεί το δάνειο, μόνον το 50% από το ποσό που δικαιούνται, ενώ για το άλλο 50% πρέπει να περιμένουν να πληρωθούν από το υπουργείο Εσωτερικών. Και όταν γίνει αυτό όμως το ποσό που θα πάρουν τελικά θα καλύπτει τα αναδρομικά μόνο για την περίοδο 1993-1996, ενώ σύμφωνα με το νόμο δικαιούνται να πληρωθούν για την περίοδο 1990-1996.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ