Παρασκευή 29 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ
Νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα

Από τη χτεσινή πορεία

Eurokinissi

Από τη χτεσινή πορεία
Κανονικά κυκλοφορούν από τις 5 τα ξημερώματα σήμερα τα ταξί στην Αθήνα, μετά τη λήξη της 48ωρης κινητοποίησης των αυτοκινητιστών ταξί. Ωστόσο, τα ταξί στην Αττική θα ακινητοποιηθούν εκ νέου για 24 ώρες την ερχόμενη Δευτέρα.

Το προεδρείο του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) έχει αποφασίσει και νέα κινητοποίηση για τη Δευτέρα, με πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ προαναγγέλλει και άλλες δυναμικές κινητοποιήσεις, πέραν της ακινητοποίησης των οχημάτων, το αμέσως προσεχές διάστημα, όσο η κυβέρνηση τηρεί την ίδια αδιάλλακτη στάση, αρνούμενη να δώσει λύσεις στα σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Χτες το πρωί οι αυτοκινητιστές ταξί συγκεντρώθηκαν κάτω από τα γραφεία του Συνδικάτου τους, στην οδό Μάρνη και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς το Σύνταγμα, καταλαμβάνοντας συμβολικά τη λεωφορειολωρίδα στην οδό Σταδίου. Οι εκπρόσωποι του ΣΑΤΑ επέδωσαν στον πρόεδρο της Βουλής και τα πολιτικά κόμματα το ομόφωνο ψήφισμα που ενέκριναν οι αυτοκινητιστές ταξί κατά τη χτεσινή τους συγκέντρωση.

Στο ψήφισμα, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση με τον αποκλεισμό των ταξί από τις λεωφορειολωρίδες στερεί στους αυτοκινητιστές ταξί το δικαίωμα να ασκούν ελεύθερα την εργασία τους, καθώς δεν τους παρέχει εναλλακτικές λύσεις, ούτε φροντίζει για να υπάρχουν στοιχειώδεις υποδομές (σταθμοί ταξί κλπ.). Για τις διορθωτικές αυξήσεις στα κόμιστρα, σημειώνεται ότι θα πρέπει να χορηγούνται έγκαιρα και όχι με καθυστέρηση μηνών ή και χρόνων.

Οι αυτοκινητιστές ταξί τονίζουν ότι από τον περασμένο Ιούνη σταμάτησε ο διάλογος με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, η οποία προωθεί για ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο, ερήμην του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ