Παρασκευή 29 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τώρα και σύμβουλοι... μελετών!

Μέχρι τώρα χρυσοπληρώναμε τεχνικούς συμβούλους για να δίνουν συμβουλές - πολλές φορές αμφίβολης ποιότητας, όπως λ.χ. στο μετρό, όπου δεν αποφεύχθηκαν ούτε οι χρονικές ούτε οι τεράστιες χρηματικές υπερβάσεις - κατά την εκτέλεση των έργων.

Τώρα η κυβέρνηση επεκτείνει τη «φάμπρικα» αυτή ακόμη και κατά τη διάρκεια εκπόνησης των μελετών! Ετσι η Αττικό Μετρό προκήρυξε διαγωνισμό για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου με κύριο αντικείμενο την υποστήριξη της μελέτης και σχεδίασης των νέων επεκτάσεων του μετρό,τις οποίες σκοπεύει να κατασκευάσει με τη μέθοδο της λεγόμενης «αυτοχρηματοδότησης», που προοιωνίζεται νέα αύξηση στην ήδη «τσουχτερή» τιμή των εισιτηρίων που πληρώνει ο αθηναϊκός λαός.

Εδώ, μάλλον κρύβεται και το μυστικό - κι όχι βέβαια ότι δεν υπάρχουν Eλληνες μηχανικοί που υπηρετούν στο Δημόσιο που δεν μπορούν να φέρουν σε πέρας αυτή τη δουλιά. Οι μεγαλοεργολάβοι και μεγαλοτραπεζίτες θέλουν να είναι σίγουροι ότι θα μελετηθεί και δρομολογηθεί έτσι το έργο, ώστε να βγάζουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερα υπερκέρδη από την εκμετάλλευσή του.

Και η κυβέρνηση σπεύδει να τους ικανοποιήσει. Στέλνοντας βέβαια και αυτό το λογαριασμό στους εργαζόμενους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ