Κυριακή 1 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Υπάρχουν δυνάμεις που αντιστέκονται

Για την οργάνωση του συλλαλητηρίου, με δηλώσεις τους στο «Ρ» στελέχη της επιτροπής Αθήνας της κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και του συνδικαλιστικού κινήματος σημειώνουν:

Πατερέλης Θεολόγος (Επιτροπή Αθήνας «Δράση Θεσσαλονίκη 2003»): «Στις 12 - 13 Δεκέμβρη πραγματοποιείται στην Κοπεγχάγη η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, όπου θα ληφθούν μια σειρά αποφάσεις που θα στραφούν ενάντια στους λαούς - επίθεση στο Ιράκ, νομιμοποίηση του ΝΑΤΟ να επιτίθεται όπου και όποτε θέλει, λήψη μέτρων για το χτύπημα των λαϊκών κινημάτων. Για όλα αυτά εμείς κατεβαίνουμε στο συλλαλητήριο, για να δείξουμε ότι στην απέναντι πλευρά υπάρχουν δυνάμεις που αντιστέκονται. Θα δώσουμε τη μάχη, θα ενημερώσουμε το λαό και για το Κυπριακό - τη λύση που επιδιώκουν να δώσουν - και θα στείλουμε το μήνυμα ότι η ελληνική προεδρία κατά το α' εξάμηνο του 2003 δε θα είναι εύκολη. Ο λαός θα αντισταθεί και δε θα περάσουν τα μέτρα που θέλουν να επιβάλλουν».

Φώτης Βαρδής (Συντονιστικό Σωματείων Συνδικάτων και Συνδικαλιστών Αθήνας): «Κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ στο α' εξάμηνο του 2003, επιδιώκουμε σε κάθε σύσκεψη υπουργών να μας βρίσκουν απέναντί τους, καταργώντας τις όποιες κόκκινες, πράσινες και κίτρινες γραμμές ασφαλείας, δυσκολεύοντας έτσι το αντιλαϊκό τους έργο. Αποκορύφωμα αυτών των κινητοποιήσεων θα είναι οι διαδηλώσεις το καλοκαίρι του 2003 στη Θεσσαλονίκη όπου θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ. Το συλλαλητήριο στις 12 του Δεκέμβρη θα αποτελέσει μια πρώτη απάντηση στα αντιδραστικά σχέδια που επιφυλάσσουν για τους εργαζόμενους και τους λαούς της Ευρώπης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ