Κυριακή 1 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
«Ερχονται μεγάλες μπόρες»

Κάλεσμα για ταξική συσπείρωση και μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 12 του Δεκέμβρη

Γενικό προσκλητήριο για το συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 12 του Δεκέμβρη, απευθύνει το ΠΑΜΕ.

Με την προκήρυξή του, που κυκλοφορεί ήδη σε χιλιάδες αντίτυπα στους χώρους δουλιάς, «το ΠΑΜΕ απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους, σε όλους εσάς που ζείτε το πρόβλημα της ανεργίας και της υποαπασχόλησης, που βλέπετε να μειώνεται το εισόδημά σας. Απευθύνεται σε όλους εσάς που βλέπετε να καταργούνται τα εργασιακά σας δικαιώματα, που αντιμετωπίζετε τη μορφωτική υποβάθμιση.

Που βάζετε συνεχώς το χέρι στην τσέπη για να πληρώσετε για τη μόρφωση των παιδιών σας και την προστασία της υγείας σας».

Και επισημαίνει: «Η κατάσταση που ζείτε έχει τις αιτίες της:

Η πολιτική που βασανίζει τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΣΥΝ υπηρετεί τα συμφέροντα και τα κέρδη της πλουτοκρατίας, που αυξάνονται όλα τα χρόνια με ραγδαίους ρυθμούς. Αυτή είναι η πηγή του κακού.

Τα παραμύθια περί ΟΝΕ, ισχυρής Ελλάδας και ευημερίας ξεφτίζουν μέσα στην ωμή πραγματικότητα.

Το ΠΑΜΕ σας καλεί στο μοναδικό δρόμο που έχουμε μπροστά μας. Στο δρόμο της οργάνωσης και του αγώνα...

Να σκεφτούμε τους μεγάλους αγώνες που δώσαμε για την κοινωνική ασφάλιση. Μπορούμε να εμποδίσουμε την αντιλαϊκή πολιτική, να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας, να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες

Εχουμε πολλά ράμματα για τη γούνα τους. Η κυβέρνηση χτύπησε το 8ωρο, προώθησε τη μερική απασχόληση, αύξησε το όριο των απολύσεων. Σήμερα ετοιμάζει νέα αντεργατικά μέτρα. Επέκταση της μερικής απασχόλησης, (3ωρα - 4ωρα) στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα - απελευθέρωση των απολύσεων, μείωση ακόμα και κατάργηση της αποζημίωσης των απολυμένων.

Ο ισχυρισμός ότι θα μειωθεί η ανεργία είναι ψεύτικος. Στην ουσία επιδιώκεται το μοίρασμα της ανεργίας. Οι άνεργοι, οι υποαπασχολούμενοι θα γίνουν περισσότεροι.

Ζείτε τις συνέπειες των αντιασφαλιστικών νόμων που επιβλήθηκαν από τη ΝΔ και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Αύξησαν το όριο συνταξιοδοτικής ηλικίας, μείωσαν τις συντάξεις. Χειροτερεύουν καθημερινά οι παροχές Υγείας και Πρόνοιας για μεγάλα τμήματα εργαζόμενων.

Ετοιμάζουν χτύπημα των βαρέων - ανθυγιεινών, μείωση των εργοδοτικών εισφορών, προωθείται η ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης.

Σήμερα με νέα προσχήματα, στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» των επιχειρήσεων και της οικονομικής κρίσης εντείνεται η εκμετάλλευση του μόχθου σας.

Το παράδειγμα του κρατικού προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή είναι χαρακτηριστικό. Συνεχίζει τη σκληρή λιτότητα, μειώνει και αυτές ακόμα τις ισχνές κοινωνικές παροχές. Παίρνει από τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες και δίνει στο μεγάλο κεφάλαιο.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός πληρώνει και θα πληρώσει στην πορεία ακόμα πιο ακριβά τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών.

Η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης το 2003.

Θα προσπαθήσει να επωφεληθεί για να επιταχύνει τα αντεργατικά μέτρα. Να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες από τα ίδια τα συνδικάτα ενάντια στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Κανένας εργαζόμενος να μην εγκλωβιστεί στα διάφορα "κοινωνικά φόρουμ" που λειτουργούν σαν πολιορκητικοί κριοί της κοινωνικής συναίνεσης.

Κανένας εργαζόμενος να μην παγιδευτεί στα διαχειριστικά τεχνάσματα, στα κεντροδεξιά και κεντροαριστερά παραπλανητικά σχέδια.

Τα πυροτεχνήματα για νέα κινήματα που εκτοξεύονται τον τελευταίο καιρό, αποσκοπούν στην ενσωμάτωση και την εκτόνωση της λαϊκής αγανάκτησης.

Η αλήθεια είναι ότι δυναμώνει η επιθετικότητα της εργοδοσίας, των δυνάμεων του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, παίρνονται μέτρα κατάργησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών. Η καπιταλιστική οικονομική κρίση δείχνει τα δόντια της.

Οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζονται να εξαπολύσουν νέο πόλεμο σε βάρος του λαού του Ιράκ. Με τη συναίνεση της ελληνικής κυβέρνησης πάνε να κλείσουν το Κυπριακό στις συμπληγάδες της διχοτόμησης, νομιμοποιώντας τα αποτελέσματα της εισβολής και της κατοχής στην Κύπρο.

Ερχονται μεγάλες μπόρες. Οι ευθύνες των συμβιβασμένων ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος είναι τεράστιες. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική, ξεπουλάει τις Συλλογικές Συμβάσεις. Χρησιμοποιεί τον κοινωνικό διάλογο της υποταγής.

Οι εργάτες και οι εργάτριες, οι εργαζόμενοι νέοι, οι συνταξιούχοι να δυναμώσουν τη δράση τους και την αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική, να καταδικάσουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η θέση τους είναι στην οργανωμένη πάλη. Μαζί με το ΠΑΜΕ, με τις ταξικές δυνάμεις που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Να οργανωθούν οι εργάτες στους τόπους δουλιάς, να συγκροτηθούν επιτροπές αγώνα, να μαζικοποιηθούν τα σωματεία και να αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης.

Συσπείρωση με ταξικό προσανατολισμό, συντονισμός της δράσης με τη μικρομεσαία στρώματα της πόλης, τη νεολαία. Συγκρότηση αγωνιστικού μετώπου που θα δίνει τη μάχη αποτελεσματικά και με προοπτική ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, για να ανοίξει το δρόμο για μια πολιτική που θα υπηρετεί τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα.

Σε αυτή την κατεύθυνση διεκδικούμε:

- Κατώτερο μισθό 350.000 δραχμές. Κατώτερο μεροκάματο 14.000 δραχμές. Κατώτερη σύνταξη 280.000 δραχμές και ουσιαστικές αυξήσεις σε όλα τα επίπεδα των μισθών.

- Κατάργηση της έμμεσης φορολογίας στα είδη διατροφής, ένδυσης, υπόδησης, σχολικά, φάρμακα.

- Αφορολόγητο όριο για τον άγαμο φορολογούμενο στα 5 εκατομμύρια δραχμές. Αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου.

- Πλήρη σταθερή απασχόληση για όλους με 7ωρο -5νθήμερο -35ωρο.

- Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία.

- Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και τα 60 για τους άνδρες, στα 50 και τα 55 αντίστοιχα για τα βαρέα ανθυγιεινά.

- Ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των εργαζομένων στους τόπους δουλιάς.

Ολοι την Πέμπτη 12 Δεκέμβρη στο συλλαλητήριο, στα Προπύλαια, στις 6:30μ.μ.».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βαθιά αντεργατικά τα μέτρα - απάτη ο διάλογος (2002-03-10 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν κόντρα στο συμβιβασμό (2002-01-13 00:00:00.0)
Συνέλευση για αγώνες (2001-02-28 00:00:00.0)
Πανεξόρμηση για την κοινωνική ασφάλιση (1997-03-05 00:00:00.0)
2ο Στον Καιάδα της φτώχειας (1996-09-03 00:00:00.0)
Ξεχείλισε το ποτήρι (1996-03-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ