Κυριακή 1 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΥΓΕΙΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ
Αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων

Συγκέντρωση στο Συνδικάτο Οικοδόμων στις 5 μ.μ. και πορεία στη Βουλή, διοργανώνει για την Τρίτη, 3 Δεκέμβρη, το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα

Στιγμιότυπο από παλιότερη αγωνιστική πορεία των αναπήρων
Στιγμιότυπο από παλιότερη αγωνιστική πορεία των αναπήρων
«Παίρνουμε την υπόθεση των δικαιωμάτων στα χέρια μας. Ο μόνος δρόμος για να πάρουν τα όνειρά μας εκδίκηση είναι ο συντονισμένος αγώνας όλων των ανάπηρων, των γονιών και κηδεμόνων και των εργαζομένων, για να έρθει στο επίκεντρο ο άνθρωπος και οι ανάγκες του».

Αυτό το κάλεσμα για αγωνιστική δράση ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που διογκώνει τα προβλήματα των αναπήρων απευθύνει, ενόψει της 3ης Δεκέμβρη 2002, Εθνικής Μέρας των Ατόμων με Αναπηρίες, η Οργανωτική Επιτροπή Για το Γιορτασμό της 3ης Δεκέμβρη, που αποτελείται από εκπροσώπους των εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, σωματεία εργαζομένων, ενώσεις αναπήρων και φορέων και συνδικαλιστών του γονεϊκού κινήματος.

Η Οργανωτική Επιτροπή, στον αντίποδα της τακτικής της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΣΑΕΑ) - που αποτελεί εταίρο της κυβέρνησης στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της και εξαντλεί την «αγωνιστικότητά» της προγραμματίζοντας για την 3η Δεκέμβρη δεξίωση σε πολυτελές ξενοδοχείο - διοργανώνει για την 3η Δεκέμβρη συγκέντρωση στις 5 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος) και πορεία στη Βουλή.

Η 3η Δεκέμβρη είναι μέρα αγώνα για το δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλιά, στον πολιτισμό, σε μια ποιότητα ζωής με δικαιώματα, επισημαίνει η Επιτροπή, τονίζοντας, ταυτόχρονα, ότι τα προβλήματα των αναπήρων οξύνονται καθημερινά σαν αποτέλεσμα της έλλειψης πολιτικής προστασίας της υγείας και της ζωής.

Τα δημόσια κέντρα αποκατάστασης, αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι σχεδόν ανύπαρκτα, ενώ τα ελάχιστα ειδικά σχολεία που υπάρχουν στη χώρα μας έχουν οδηγηθεί σε μαρασμό, με αποτέλεσμα το 90% των παιδιών που έχουν ανάγκη ειδικής εκπαίδευσης (185.000 παιδιά) να μη βρίσκουν ειδικό σχολείο ή ειδική τάξη για να φοιτήσουν. Η ανεργία στο χώρο των αναπήρων έχει πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις, ενώ το κράτος, συρρικνώνοντας τις όποιες δημόσιες υπηρεσίες αποκατάστασης, υγείας - πρόνοιας και ειδικής αγωγής, σπρώχνει μαζικά τους ανάπηρους στους σύγχρονους Καιάδες της ψευτοφιλανθρωπίας, του λεγόμενου εθελοντισμού και εμπορευματοποιεί τις ανάγκες τους προς δόξαν της ελεύθερης αγοράς, της «ανάγκης» μείωσης των κοινωνικών δαπανών και των ιδιωτικοποιήσεων.

  • Με στόχο να αναδείξει το έντονο πρόβλημα προσβασιμότητας που αντιμετωπίζουν οι κινητικά ανάπηροι, η Εθνική Ομοσπονδία Κινητικά Αναπήρων (ΕΟΚΑ) διοργανώνει για την 3η Δεκέμβρη ένα χαρούμενο δρώμενο με εικόνα, δράση και μουσική, στην πλατεία Κοραή, στις 12 το μεσημέρι.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ