Σάββατο 30 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΥΠΡΟΣ - ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ
Νέες προσφυγές κατά της Τουρκίας

Οκτώ νέες προσφυγές καταχωρήθηκαν χτες εναντίον της Τουρκίας στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, για αποζημιώσεις για περιουσίες στα Κατεχόμενα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, τις προσφυγές καταχώρησε ο δικηγόρος Αντης Παντελίδης εκ μέρους Μορφιτών και άλλων προσώπων που έχουν περιουσίες στη Μόρφου, στον Αγιο Επίκτητο, στην Κερήνεια, στα Πάναγρα, στο Κεφαλόβρυσο του Διορίου και σε άλλες περιοχές της επαρχίας Κερήνειας.

Οι αιτούντες έχουν μεγάλες εκτάσεις εσπεριδοειδών στη Μόρφου και παραθαλάσσιες εκτάσεις στο Διόριος, στα Πάναγρα, στη Μύρτου και τον Αγιο Επίκτητο και πριν από την εισβολή είχαν και μεγάλο χοιροστάσιο στη Μόρφου.

Οπως αναφέρεται, οι προσφυγές παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί, μεταξύ των κτημάτων των αιτούντων, είναι και κτήμα στον Αγιο Επίκτητο, το οποίο πριν από την εισβολή χρησιμοποιούνταν από το υπουργείο Γεωργίας της Δημοκρατίας για προσγειώσεις μικρών αεροσκαφών που έκαναν αεροψεκασμούς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις κατασκεύασαν εκεί μεγάλη στρατιωτική βάση και ελικοδρόμιο για την προσγείωση στρατιωτικών ελικοπτέρων και στρατιωτικών αεροπλάνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ