Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σοβαρές οι ζημιές στο Βαρθολομιό

Πολλές και σοβαρές ζημιές από τον προχτεσινό σεισμό εξακολουθούν να καταγράφονται στο Βαρθολομιό και στη γύρω περιοχή. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ταμείου Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, συνεργεία του ΥΠΕΧΩΔΕ και της Νομαρχίας Ηλείας πραγματοποίησαν χτες και προχτές 384 ελέγχους σε σπίτια, από τα οποία 256 κρίθηκαν κατοικήσιμα, 117 προσωρινά ακατοίκητα (κίτρινα) και έντεκα εντελώς ακατάλληλα (κόκκινα). Παράλληλα, έγιναν αυτοψίες και σε έξι δήμους του νομού που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του προχτεσινού σεισμού. Σε 217 ελέγχους που έγιναν από τα αρμόδια συνεργεία τα 114 κρίθηκαν κατοικήσιμα, τα 69 προσωρινά μη κατοικήσιμα (κίτρινα) και 34 εντελώς ακατάλληλα (κόκκινα), από τα οποία όμως τα περισσότερα είναι παλιές αποθήκες και στάβλοι.

Επίσης, κλιμάκιο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) που διενήργησε αυτοψίες σε σχολικά κτίρια, διαπιστώθηκε πως προσωρινά ακατάλληλο για χρήση είναι το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βαρθολομιού. Οι μαθητές θα μεταφερθούν προσωρινά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, σε απογευματινή βάρδια. Από σήμερα, τα σχολικά μαθήματα θα ξεκινήσουν κανονικά καθώς τις δύο τελευταίες μέρες παρέμειναν κλειστά για προληπτικούς λόγους.

Οσοι από τους κατοίκους της περιοχής λόγω της προσωρινής ακαταλληλότητας των σπιτιών τους δεν μπόρεσαν να παραμείνουν στα σπίτια τους, φιλοξενήθηκαν χτες κατά κύριο λόγο σε σπίτια συγγενών και φίλων, καθώς και σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, στα οποία το χρηματικό ποσό θα καταβάλει το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ.

Ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Τσακλίδης υποσχέθηκε στους σεισμοπλήκτους την άμεση καταβολή του βοηθήματος των 200.000 δρχ., ενώ διαβεβαίωσε ότι τούτη τη φορά οι τεχνικές οδηγίες που θα εκδοθούν και τα τιμολόγια επισκευών θα οδηγούν στην ενίσχυση των κτιρίων που έπαθαν ζημιές.

Οι σεισμολόγοι δήλωναν χτες από την πλευρά τους ότι ο κόσμος θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για ένα μετασεισμό γύρω στα 4,5 Ρίχτερ, μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα, και τον καλούσαν να μη μένει στα σπίτια που έχουν ζημιές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ