Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»
Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις

Σε πανστρατιά για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση της «Ολυμπιακής Αεροπορίας», καλεί η «Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση» (ΕΣΚ) Αερομεταφορών τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς, όλους τους εργαζόμενους, καθώς και όσους αντιτίθενται στην ταξική - υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου - πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Ως πρώτο βήμα, η ΕΣΚ καλεί όλους τους εργαζόμενους στην ΟΑ να πάρουν μέρος στη σημερινή συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα αναχωρήσεων), καθώς και στην 4ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.). Επίσης στη συγκέντρωση - διαδήλωση στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Βασ. Σοφίας), που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα. Τις κινητοποιήσεις αυτές, μαζί με μια 24ωρη απεργία που ο χρόνος έναρξής της θα καθοριστεί ανάλογα με τις εξελίξεις, αποφάσισε το ΔΣ της ΟΣΠΑ.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΣΚ καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση, με την απόφασή της να ξεπουλήσει την ΟΑ, δε θίγει μόνον την περιουσία του ελληνικού λαού και τους εργαζόμενους στην εταιρία, αλλά και άλλους κλάδους, που η εργατική δύναμη στην ΟΑ, όχι μόνον παράγει, αλλά και μεταφέρει υπεραξία ή διευκολύνει τη συγκέντρωσή της: Τουρισμός, εμπόριο, βιομηχανία, αγροτική οικονομία κλπ. Σύμμαχος της κυβέρνησης στο θέμα αυτό - τονίζει η ΕΣΚ - εκτός από την αξιωματική αντιπολίτευση και τα κόμματα που συμφωνούν με τις ιδιωτικοποιήσεις, είναι και η ίδια η Κομισιόν που έχει πάρει θέση υπέρ των εταιριών των μεγάλων κρατών της ΕΕ, που επιδιώκουν να κρατήσουν για λογαριασμό τους τις μεγάλες στρατηγικές και οικονομικές δραστηριότητες.

Η ΕΣΚ θεωρεί ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη, αρκεί να πάρουν υπεύθυνα όλοι θέση και να μη λειτουργούν σαν «Δούρειος Ιππος» υπέρ της ιδιωτικοποίησης, όπως η ηγεσία της ΟΣΠΑ και οι δυνάμεις της συναίνεσης και της υποταγής (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ). Οι δυνάμεις αυτές, υπογραμμίζει η ΕΣΚ, μεταφέρουν το εκβιαστικό δίλημμα ή πτώχευση ή ξεπούλημα, για να διασφαλιστούν, τάχα, οι θέσεις εργασίας. Ποια διασφάλιση; Οσων απορροφηθούν στη νέα ΟΑ του ιδιώτη, ο οποίος με το σκληρό ανταγωνισμό στις αερομεταφορές θα πει ότι οι εργαζόμενοι είναι πολλοί και ακριβοί ή όσων μείνουν στην παλιά ΟΑ, η οποία έχει ήδη «ληξιαρχική πράξη θανάτου», καθώς έχει ήδη αποφασιστεί η εκχώρηση του συνόλου του έργου της (συντήρηση αεροσκαφών, επίγεια εξυπηρέτηση, κρατήσεις, διοικητική υποστήριξη κλπ.);

Καταλήγοντας, η ΕΣΚ τονίζει ότι μόνον ο ενωμένος αποφασιστικός αγώνας μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης και για το λόγο αυτό καλεί τους εργαζόμενους σε συσπείρωση μέσα από τις επιτροπές αγώνα κατά χώρο δουλιάς, διασφαλίζοντας κοινωνικές συμμαχίες και πιέζοντας τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ