Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Και πολιτιστικό τέλος!

Ακόμα πιο βαθιά θέλει να βάλει το «χέρι» στην «τσέπη» των Λαρισαίων η Δημοτική Αρχή Λάρισας - πρόσκειται στη ΝΔ - και ετοιμάζεται να επιβάλει νέα χαράτσια σε βάρος των δημοτών. Λίγες μέρες μετά την απόφασή της ν' αυξήσει τα δημοτικά τέλη κατά 8%, η οποία προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των Λαρισαίων, που συντονίζουν τη δράση τους, με πρωτοβουλία της «Δημοτικής Συνεργασίας», ζητώντας την ανάκλησή της, ο δήμαρχος Κ. Τζανακούλης ανακοίνωσε ότι προτίθεται να επιβάλει επιπρόσθετο τέλος για τον πολιτισμό. Μάλιστα, ο Κ. Τζανακούλης προκλητικά υποστήριξε πως «όπου εφαρμόστηκε αυτό το μέτρο έφερε θεαματικά αποτελέσματα»!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη εκπροσώπων φορέων της Λάρισας, που συγκάλεσε πρόσφατα η «Δημοτική Συνεργασία», όπου αποφασίστηκε ο συντονισμός της αγωνιστικής τους δράσης, ο Αγ. Παπαστεργίου είχε επισημάνει ότι η απόφαση αύξησης των δημοτικών τελών είναι μια πρόβα τζενεράλε της Δημοτικής Αρχής, προφανώς για να επιβάλει κι άλλα τέλη.

Ανακοίνωση για την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να επιβάλει πολιτιστικό τέλος εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας (ΕΚΝΛ), στην οποία υπογραμμίζει ότι αν οι φορείς και ο λαός της πόλης δεν αντιδράσουν, θ' ακολουθήσει η επιβολή κι άλλων τελών. Και τονίζει: «Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι η Δημοτική Αρχή εφαρμόζει κατά γράμμα τη φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης. Η φορολογία της κυβέρνησης από τη μια και η πολιτική επιβολής τελών της Δημοτικής Αρχής από την άλλη θα φέρουν σε αδιέξοδο το λαό. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να πάρει πίσω την αύξηση των δημοτικών τελών κατά 8% και από κοινού με όλους τους φορείς να διεκδικήσει τα χρήματα που οφείλει το κράτος στο δήμο από θεσμοθετημένους πόρους υπέρ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ