Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η μητέρα «Ιθάκη»

Πρώτα ευχαρίστησε τη γυναίκα του, που του συμπαραστάθηκε στον αγώνα της απεξάρτησης. Υστερα τη μητέρα του, που τον έφερε στη ζωή. «Ομως, πρόσθεσε, η μητέρα "Ιθάκη" που δε μ' άφησε να πεθάνω είναι πολύ βαθιά μέσα μου».

Ηταν ένας απ' τους 75 αποφοιτήσαντες του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) το δεύτερο εξάμηνο του 2002. Είχαν προηγηθεί άλλοι 75 το πρώτο εξάμηνο.

H αποφοίτηση του 2002 την περασμένη Κυριακή στη σκηνή του θεάτρου «Ιλίσια-Ντενίση» ήταν μια απ' τις πιο δυνατές... παραστάσεις κατά των ναρκωτικών. Εδειχνε το μακρύ, δύσκολο αλλά όχι και ακατόρθωτο δρόμο της οριστικής απαλλαγής απ' τις εξαρτήσεις.

Το θύμισε ο διευθυντής του ΚΕΘΕΑ, Μπ. Πουλόπουλος, όταν, πριν 19 χρόνια, λειτούργησε για πρώτη φορά η «Ιθάκη» με εφτά άτομα προσωπικό και εφτά παιδιά που έδιναν τον αγώνα της απεξάρτησης.

Το υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, Ν. Παρασκευόπουλος. Αυτή η αποφοίτηση, είπε, εκτός από μέρα χαράς και σεβασμού είναι και μέρα πραγματικότητας με την έννοια ότι η χαρά δε βρίσκεται μόνο στη φαντασία και στα οράματα. Ο αγώνας, πρόσθεσε, συνεχίζεται και είναι σημαντικό το μήνυμα προς την κοινωνία.

Το σημαντικό αυτό μήνυμα προς την κοινωνία αναγνώρισε και η υφυπουργός Υγείας, Ελπ. Τσουρή, στο μήνυμά της προς την εκδήλωση. Επανέλαβε την «ξεκάθαρη δέσμευση», όπως ανέφερε, ότι θα λειτουργήσουν τα προγράμματα που είχαν ανακοινωθεί στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδίου Δράσης Κατά των Ναρκωτικών πριν δυο χρόνια.

Ομως, απέχει και απ' τις υποσχέσεις και απ' τις σύγχρονες ανάγκες. Κι ύστερα η πολιτική της κυβέρνησης διολισθαίνει συνεχώς στα υποκατάστατα.

Αλήθεια, ποια ουσία μπορεί να διασφαλίσει το λαγαρό μυαλό και τη συγκίνηση που αποτυπώθηκαν στα λόγια, «Μάνα, ξέρω ότι είσαι στην αίθουσα. Ξέρω ότι μπορεί και να κλαις. Και χαίρομαι γιατί αυτή τη φορά κλαις από χαρά και όχι απ' την ταλαιπωρία που σ' έκανα να νιώσεις»;


Γιώργος ΜΟΥΣΓΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ