Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ
Ζητούν πλήρη ένταξη στην ΕΛ.ΑΣ.

Την πρώτη του Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε χτες το σωματείο των ειδικών φρουρών της ΕΛ.ΑΣ. Η συνέλευση έγινε σε αίθουσα του Αστυνομικού Μεγάρου της Αθήνας.

Οι ειδικοί φρουροί αποτελούν ειδικό σώμα της ΕΛ.ΑΣ. με δύναμη 2.380 άνδρες και αντικείμενο, κυρίως τη φύλαξη στόχων. Είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και διεκδικούν πλήρη μονιμοποίηση, αλλαγή του συστήματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και αλλαγή του ασφαλιστικού τους φορέα καθώς και μισθολογική αλλά και βαθμολογική εξέλιξη ανάλογη με αυτή των υπόλοιπων αστυνομικών.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μ. Χρυσοχοΐδης, δεσμεύτηκε ότι το Γενάρη θα κατατεθεί νομοσχέδιο στη Βουλή που θα ικανοποιεί τα αιτήματα της μονιμότητας στο δημόσιο. Η ασφαλιστική τους κάλυψη θα παρέχεται από το δημόσιο και θα υπάρξει μισθολογική εξέλιξή τους (σε μορφή κλιμακίων όπως ισχύει στο δημοσιοϋπαλληλικό σύστημα). Ωστόσο, πολλοί ομιλητές υπογράμμισαν ότι η πρόταση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για τη μισθολογική εξέλιξη δεν είναι ικανοποιητική, αφού υπάρχουν αποκλίσεις σε βάρος τους. Για παράδειγμα, στο καταληκτικό κλιμάκιο (λίγο πριν τη σύνταξη), ο ειδικός φρουρός παίρνει λιγότερα χρήματα από έναν αστυφύλακα. Επίσης δεν προβλέπονται γι' αυτούς βαθμολογικές προαγωγές.

Υπάρχουν δυο σωματεία ειδικών φρουρών. Το ένα είναι της Αττικής και καλύπτει συνδικαλιστικά όσους υπηρετούν σε Λάρισα και Κρήτη. Το δεύτερο εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ