Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ ΗΛΕΙΑΣ
Να κηρυχτεί σεισμογενής περιοχή

Συζητήθηκε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Π. Κοσιώνη

Παρά το γεγονός ότι η περιοχή του Βαρθμολομιού στην Ηλεία είναι περιοχή που πλήττεται συχνά από σεισμούς, εντούτοις δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για να χαρακτηριστεί σεισμογενής και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης, με αφορμή τον πρόσφατο σεισμό στην περιοχή, αλλά ο παριστάμενος υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Τσακλίδης αρκέστηκε να απαριθμήσει απλώς τα όποια μέτρα πάρθηκαν τις πρώτες μέρες μετά το σεισμό. Ετσι είπε ότι λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα και από τον άμεσο έλεγχο που έγινε βρέθηκαν 260 κτίρια «κίτρινα» και 17 «κόκκινα», από τα οποία τα δέκα ήταν εγκαταλειμμένα. Είπε ακόμα ότι ελάχιστα από τα κτίρια που επισκευάστηκαν στον προηγούμενο σεισμό έπαθαν ζημιά, ενώ για τις απαραίτητες μικροζωνικές μελέτες απλώς ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν ανατεθεί πέντε από αυτές.

Ο Π. Κοσιώνης παρατήρησε ότι η Ερώτηση δεν αφορούσε τα άμεσα μέτρα μετά το σεισμό, αλλά κυρίως είχε να κάνει με την ανάγκη να κηρυχτεί η περιοχή σεισμογενής και να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα. Ηδη, τόνισε, υπάρχουν οι σχετικές προτάσεις φορέων της περιοχής για την πραγματοποίηση μικροζωνικών μελετών προκειμένου να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για να αντέχουν τα κτίρια σε μελλοντικούς σεισμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ