Πέμπτη 19 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι «παράπλευροι» στόχοι

Η προαναφερόμενη παράγραφος των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, πάντως, φαίνεται να έχει κι άλλους στόχους, πέρα από τη σαφή και εκβιαστική σύνδεση της ένταξης με το «σχέδιο Ανάν». Η συγκεκριμένη διατύπωσή της προκαλεί εύλογα ερωτήματα. Αναφερόμαστε συγκεκριμένα στα εξής: Πρώτον, η παράγραφος μιλά για «δέσμευση» των δυο πλευρών, ενώ η τουρκοκυπριακή πλευρά - δηλαδή ο εκπρόσωπός της, Ρ. Ντενκτάς -ποτέ δεν ανέλαβε την υποχρέωση αυτή και συνεχίζει την προσεκτικά «αλλοπρόσαλλη» τακτική του. Δεύτερον, είναι ασαφές ποια δέσμευση έχει αναλάβει η ελληνοκυπριακή ηγεσία, αλλά στο ελεύθερο μέρος της Κύπρου πραγματοποιούνται εκλογές στα μέσα Φλεβάρη και -όπως καταλαβαίνει ο καθένας - είναι πρακτικά αδύνατο, να διεξάγονται ταυτόχρονα οι όποιες διαπραγματεύσεις για το «σχέδιο Ανάν».

Τα παραπάνω, βέβαια, δεν ήταν άγνωστα στους «15». Ισα ίσα, γνωρίζοντας και αυτά, αποφάσισαν ό,τι αποφάσισαν και, υποθέτουμε, όχι τυχαία. Κι απ' ό,τι φαίνεται, ανέλαβε η κυβέρνηση Σημίτη και πάλι, να κάνει τη «βρόμικη» δουλιά. Πληροφορίες φέρνουν την τελευταία, να πιέζει την κυπριακή ηγεσία, για αναβολή των εκλογών, ώστε «να μην ακυρωθεί η διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού από τις προεκλογικές διαδικασίες», όπως είπε ο Γ. Παπανδρέου

Αλλωστε, όπως λένε οι σχετικές πληροφορίες, στην προχθεσινή συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Δ. Χριστόφια ασκήθηκαν πιέσεις από τον πρώτο, με στόχο την αναβολή των εκλογών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ