Πέμπτη 19 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οφειλόμενη απάντηση

«Επιτέλους, ας απαντήσουν: Θέλουμε λύσεις, προσέγγιση με τους Τουρκοκυπρίους, ναι ή όχι; Θέλουμε να προωθηθεί τώρα η πολιτική λύση, ναι ή όχι; Αυτά είναι τα κρίσιμα ερωτήματα.» Αυτά γράφει η χθεσινή «Αυγή», απευθύνοντας τα ερωτήματα στο «Ρ».

Ας απαντήσουμε λοιπόν: Παλεύουμε, χρόνια τώρα και στον ίδιο δρόμο συνεχίζουμε, για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, η οποία έχει στα βασικά θεμέλιά της και την προσέγγιση και ειρηνική συμβίωση των δυο κοινοτήτων. Αλλωστε, χωρίς και τον παράγοντα αυτό, η όποια λύση δε θα ήταν ούτε δίκαιη, ούτε βιώσιμη. Εχοντας και αυτά υπόψη μας, απορρίπτουμε το διχαστικό «σχέδιο Ανάν». Γιατί, κάθε άλλο, παρά οδηγεί στην προσέγγιση των δυο κοινοτήτων, αλλά αναπαράγει σε μεγαλύτερη έκταση και βάθος, τα όσα τις έχουν χωρίσει. Γιατί δημιουργεί πρόσφορο έδαφος, για το ξεδίπλωμα των γνωστών πολιτικών του «διαίρει και βασίλευε». Και για πολλά ακόμη.

Η «Αυγή», βέβαια, όπως και η ηγεσία του ΣΥΝ, αδυνατούν να καταλάβουν τα προαναφερόμενα. Η «Αυγή» θέλει πολιτική λύση τώρα και αφού στα πλαίσιά του «τώρα», η μόνη «ρεαλιστική λύση» είναι το "σχέδιο Ανάν", το αποδέχεται. Εμείς θυμίζουμε, απλώς, ότι οι ίδιες ουσιαστικά λογικές «ρεαλισμού» σφράγισαν τις συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου -πάλι για το Κυπριακό- τη συμφωνία του Οσλο για το Παλαιστινιακό, τις αποφάσεις για την κάποτε ενιαία Γιουγκοσλαβία και πολλές ακόμη. Τουλάχιστον, αν και πόσο όλες αυτές έλυσαν τα αντίστοιχα προβλήματα είναι φανερό στον καθένα. Ακόμη και στην «Αυγή»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ