Πέμπτη 19 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Αγώνας για την επιβίωση

Για το συντονισμό της αγωνιστικής δράσης όλων των λαϊκών στρωμάτων θα συζητήσουν σήμερα σε σύσκεψη εκπρόσωποι των μαζικών φορέων και οργανώσεων του νομού

Σύσκεψη εκπροσώπων φορέων της Καρδίτσας, για το συντονισμό της αγωνιστικής δράσης κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και διεκδίκησης λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα του νομού, πραγματοποιείται σήμερα, Πέμπτη, στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Τη σύσκεψη διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών κι Εμπόρων, Εμπορικοί Σύλλογοι, ενώ θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού.

Σε κοινή ανακοίνωση των φορέων της Καρδίτσας αναφέρονται τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα λαϊκά στρώματα του νομού και τα οποία είναι κοινά και τονίζεται η αποφασιστικότητα όλων να προχωρήσουν σε ενωτικές και δυναμικές κινητοποιήσεις για να επιβάλουν λύσεις. Υπογραμμίζεται ότι ο νομός βρίσκεται στα όρια της πτώχευσης, καθώς:

- Αγρότες οδηγούνται στη χρεοκοπία κι άλλοι χάνουν τα χωράφια τους από τις κατασχέσεις, στις οποίες προχωρά η Αγροτική Τράπεζα κι άλλοι παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς.

- Εργαζόμενοι κάθε μέρα χάνουν τη δουλιά τους, με αποτέλεσμα η ανεργία να ξεπερνάει το 35%.

- Εμποροβιοτέχνες είναι καταχρεωμένοι στις τράπεζες κι όμηροι των τοκογλύφων.

Αναφέρεται ακόμα ότι όλα τα μεγάλα έργα παραμένουν σε στασιμότητα, ενώ η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να εντάξει το νομό στους προβληματικούς και η κατάληξη είναι: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ