Πέμπτη 19 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΚΚΕ σταθερά στο πλευρό ολόκληρου του κυπριακού λαού

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής και ΓΓ του ΑΚΕΛ, Δ. Χριστόφια

Τη διαβεβαίωση ότι το ΚΚΕ θα σταθεί στο πλευρό ολόκληρου του κυπριακού λαού έδωσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, στον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής και ΓΓ του ΑΚΕΛ, Δ. Χριστόφια, κατά τη συνάντηση που είχαν στη Βουλή.

Μετά τη συνάντηση, στην οποία μετείχε και ο Ορ. Κολοζώφ καθώς και συνεργάτες του Δ. Χριστόφια, η Αλ. Παπαρήγα δήλωσε:

«Για άλλη μία φορά διαβεβαιώσαμε τον Δ. Χριστόφια, και με την ιδιότητα που προέδρου της Κυπριακής Βουλής και με την ιδιότητα του ΓΓ του ΑΚΕΛ, ότι θα σταθούμε στο πλευρό συνολικά του κυπριακού λαού, και των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων και σε αυτήν την πορεία, που είναι πολύ δύσκολη, σύνθετη και λεπτή. Ανεξάρτητα από το πώς θα καταλήξουν τα πράγματα, εμείς θα σταθούμε αλληλέγγυοι και θα συνδράμουμε ούτως ώστε η Κύπρος να μπορέσει όχι μόνο να βρει τη δικαίωσή της αλλά και να αντιμετωπίσει όλα τα σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαοί της περιοχής και γενικότερα οι λαοί της Ευρώπης.

Εκείνο που εμάς μας ενδιαφέρει πάνω από όλα είναι τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση. Θεωρούμε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει και τα μέσα και τις δυνατότητες στα πλαίσια του ρόλου που έχει ως εγγυήτρια δύναμη να σταθεί στο πλευρό των πολιτικών κομμάτων της Κύπρου, στο πλευρό του κυπριακού λαού και να ασκήσει πίεση ούτως ώστε να υπάρχουν τουλάχιστον εκείνες οι αναγκαίες βελτιώσεις στο "σχέδιο Ανάν" που θα κάνουν την Κυπριακή Δημοκρατία λειτουργική.

Νομίζω ότι χτες (προχτές) ο πρωθυπουργός έκανε ένα καινούριο βήμα στην κατεύθυνση ωραιοποίησης του "σχεδίου" και αυτό δε βοηθάει την υπόθεση της Κύπρου. Μπορεί εμμένοντας στις θέσεις του για το "σχέδιο Ανάν" να δώσει το βάρος σε όλα τα αδύνατα σημεία που έχει το "σχέδιο" τα οποία έχουν επισημανθεί και από άλλα κόμματα εδώ στην Ελλάδα, αλλά και από γνώστες της νομικής και συνταγματικής πλευράς.

Αυτό ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση, να σταθεί στο πλευρό του κυπριακού λαού και να ασκήσει όλες τις λειτουργίες που προκύπτουν από αυτήν και τις δυνατότητες που έχει. Η ωραιοποίηση δυσκολεύει τα πράγματα».

Από την πλευρά του ο Δ. Χριστόφιας τόνισε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τη συντρόφισσα Παπαρήγα για τη συνομιλία που είχαμε. Ηταν, όπως πάντοτε, θερμή και συντροφική. Εχω ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα. Εχω ευχαριστήσει για την αλληλεγγύη του ΚΚΕ προς τον κυπριακό λαό και την αρχή την οποία τηρεί και βεβαίως έχω τονίσει ότι εμείς είμαστε έτοιμοι για περαιτέρω διαπραγματεύσεις, για βελτιώσεις ακριβώς των αρνητικών στοιχείων αυτού του "σχεδίου" ώστε να καταστεί και λειτουργικό και να εξυπηρετεί τα συμφέροντα ολόκληρου του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων».

Συνάντηση Καραμανλή - Χριστόφια

«Είναι η ώρα, με σύμπνοια και εθνική συνεννόηση, να διαπραγματευτούμε σκληρά, ώστε να πετύχουμε ουσιαστικές βελτιώσεις στις σοβαρές αδυναμίες, που παρουσιάζει το σχέδιο Ανάν». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ μετά τη συνάντηση που είχε χτες με τον Δ. Χριστόφια, επισημαίνοντας ότι το βάρος των διαπραγματεύσεων θα εστιαστεί «στη λειτουργικότητα της πολιτειακής δομής, της εκτελεστικής εξουσίας, αλλά και στις αποκλίσεις από το ευρωπαϊκό κεκτημένο». Ο Κ. Καραμανλής συνεχάρη τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής «για τη μεγάλη επιτυχία της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση» και τον διαβεβαίωσε ότι η ΝΔ θα είναι πάντα δίπλα στον αγώνα που δίνει η κυπριακή ηγεσία και ο κυπριακός λαός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ