Πέμπτη 19 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πιέσεις σε αστυνομικούς για να βεβαιώνουν παραβάσεις

Σχετική Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή

Ερώτηση για τις πιέσεις που ασκούνται σε αστυνομικούς για βεβαίωση αυξημένου αριθμού παραβάσεων, αλλά και για τις παραβιάσεις του ωραρίου εργασίας τους, κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή. Η Ερώτηση απευθύνεται στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Μ. Χρυσοχοΐίδη και υπογράφεται από τους βουλευτές Τάκη Τσιόγκα, Νίκο Γκατζή και Αντώνη Σκυλλάκο.

Η Ερώτηση αναφέρει ότι: «Στην κοινή σύσκεψη, που πρόσφατα πραγματοποιήθηκε, των διοικήσεων των ενώσεων αστυνομικών υπαλλήλων των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας, μεταξύ των προβλημάτων των αστυνομικών υπαλλήλων, αναφέρθηκαν και οι πιέσεις, που δέχονται από την ηγεσία τους για βεβαίωση αυξημένου αριθμού παραβάσεων των πολιτών καθώς και η παραβίαση του ωραρίου εργασίας τους.

Οπως επισημάνθηκε:

- Είναι αποπροσανατολιστική η πολιτική που ακολουθείται στο ζήτημα των παραβάσεων, αφού το μόνο που επιτυγχάνεται είναι, να ευημερούν οι αριθμοί βεβαιώσεων παραβάσεων αλλά τα προβλήματα, που έχουν σχέση με την κυκλοφορία, να παραμένουν και να αυξάνονται, λειτουργώντας σε βάρος των πολιτών, που και πληρώνουν και ταλαιπωρούνται.

- Ενα χρόνο μετά τη θέσπισή του, ο κανονισμός, για το χρόνο εργασίας των αστυνομικών υπαλλήλων, ουσιαστικά δεν εφαρμόζεται, αφού επανειλημμένα το ωράριο παραβιάζεται.

Από τα παραπάνω είναι φανερό, ότι:

- Οσον αφορά το σύστημα των βεβαιώσεων παραβάσεων, αυτό λειτουργεί μόνο σαν εισπρακτικός μηχανισμός. Εξάλλου σαν τέτοιος έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των πολιτών.

- Οσον αφορά το ωράριο, οι παραβιάσεις του εντάσσονται στο, με ευθύνη της κυβέρνησης, πρόβλημα των παραβιάσεων δικαιωμάτων των αστυνομικών υπαλλήλων. Οι παραβιάσεις δε αυτές αποτελούν εφαρμογή, σε βάρος του συγκεκριμένου κλάδου εργαζομένων, της γενικότερης αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής στην κατεύθυνση του σαρώματος των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Ερωτάται, λοιπόν, ο κ. υπουργός:

- Εάν θα παρέμβει, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, ώστε να αντιμετωπιστούν ουσιαστικά τα κυκλοφοριακά προβλήματα, που ταλαιπωρούν το κοινωνικό σύνολο και που σήμερα υποτίθεται, ότι αντιμετωπίζονται με το σύστημα των βεβαιώσεων παραβάσεων.

- Εάν θα πάρει μέτρα, ώστε να μην παραβιάζεται το ωράριο των αστυνομικών υπαλλήλων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ