Σάββατο 11 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αντιδρούν στην εγκατάσταση του Μεταγωγών στην Αγία Σοφία

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ισχυρίζεται ότι έτσι θα εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή αυτή, όπου λειτουργούν νυχτερινά κέντρα και... εργοστάσια!

Αποφασισμένοι να αντισταθούν με κάθε τρόπο στη μεταστέγαση του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Πειραιά στην οδό Σαλαμίνος, στην Αγία Σοφία, σε χώρο που προοριζόταν για σχολείο, είναι οι κάτοικοι του 5ου Δημοτικού Διαμερίσματος.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής, κατήγγειλαν την απόφαση του υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Ευ. Μαλέσιου, ο οποίος, σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης, τον περασμένο Οκτώβρη προχώρησε στην ενοικίαση του κτιρίου για 12 χρόνια, χωρίς να ενημερώσει το Δήμο Πειραιά. Πριν ένα μήνα μάλιστα, όπως κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής, με παράνομες διαδικασίες επιχειρήθηκε η έναρξη οικοδομικών εργασιών και η ηλεκτροδότηση του κτιρίου, αλλά οι εργασίες σταμάτησαν από την αντίσταση των κατοίκων.

Η αγανάκτηση των κατοίκων όμως κορυφώθηκε από την απάντηση του υφυπουργού στις 27-12-2002 (σε Ερώτηση βουλευτών του Πειραιά για το επίμαχο θέμα), στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «η λειτουργία επί της οδού Σαλαμίνας των δύο υπηρεσιών θα συμβάλλει οπωσδήποτε στην ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων της περιοχής, στην οποία, όπως είναι γνωστό, λειτουργούν πολλά νυχτερινά κέντρα, μηχανοστάσια και μονάδες βαριάς παραγωγής!». Εξισώνει δηλαδή τα νυχτερινά κέντρα με τα μηχανοστάσια και τους εργαζόμενους σε αυτά.

«Οταν ο υφυπουργός -τόνισε η Ντίνα Πέτρου, πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Διαμερίσματος- δίνει αυτή την απάντηση πρέπει εμείς οι κάτοικοι να παραδεχτούμε ότι οι εργάτες, οι σύζυγοί μας, οι γονείς μας, εμείς οι ίδιοι δηλαδή είμαστε επικίνδυνοι. Οτι ο εαυτός μας είναι ο εχθρός μας. Και στα παιδιά μας να περάσουμε τον πολιτισμό, την κουλτούρα των ναρκωτικών, της μαστροπείας, που θα προάγει το Μεταγωγών που επιθυμούν να το στεγάσουν στα σύνορα με το 7ο Γυμνάσιο». Η Ντ. Πέτρου επισήμανε επίσης, πως η απόπειρα μεταστέγασης του Τμήματος Μεταγωγών μέσα στο νευραλγικό ιστό της πόλης είναι το επιστέγασμα μιας γενικότερης πολιτικής που στόχο έχει τον περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών και την ένταση της αστυνόμευσης των κατοίκων.

Την απόφαση των γυναικών «να αντισταθούμε στην αύξηση της αστυνόμευσης και στην υποκουλτούρα που επιχειρούν να περάσουν στα παιδιά μας» τόνισε η Ντίνα Κρεμμύδα πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών «Η Πρόοδος».

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των κατοίκων έχουν ήδη εκφράσει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και μαζικοί φορείς της πόλης. Στη διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκε και η άρνηση και του δημάρχου Πειραιά απέναντι στη στέγαση του Μεταγωγών στο συγκεκριμένο χώρο, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι κάτοικοι πάντως περιφρουρούν το χώρο, ενώ τη Δευτέρα στις 12 μ.μ., θα επισκεφτούν τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων προκειμένου να ζητήσουν την ανέγερση σχολείου στο συγκεκριμένο χώρο και την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να ζητήσουν συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ