Σάββατο 11 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
Απαιτούν να απομακρυνθεί η χωματερή

Συγκέντρωση έγινε χτες το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης

Με κεντρικό σύνθημα «δεν πουλάμε την υγεία μας», εργαζόμενοι και κάτοικοι των Ανω Λιοσίων απαίτησαν χτες να απομακρυνθεί η χωματερή, η οποία έχει μετατραπεί σε σοβαρή εστία μόλυνσης, καθώς τα σκουπίδια συσσωρεύονται σε λόφους και αυταναφλέγονται.

Κάτοικοι της περιοχής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα διαμαρτυρίας του Σωματείου Εργαζομένων στο δήμο, του Παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων της περιοχής και της «Συμπαράταξης για τα Ανω Λιόσια» και συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της περιοχής τους. Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν την κυβέρνηση, η οποία αρνείται να προωθήσει μία βιώσιμη λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά και τη Δημοτική Αρχή η οποία ανέχεται την προβληματική λειτουργία της χωματερής για να εξακολουθεί να εισπράττει τα αντισταθμιστικά οφέλη σε βάρος της υγείας των κατοίκων. Οπως σημείωσαν, ο δήμος εισπράττει για τη λειτουργία της χωματερής εντός των ορίων του, 13 δισ. δραχμές το χρόνο, ποσό που «εξαργυρώνει» τη συνενοχή του δημάρχου Ν. Παπαδήμα στην αδιαφορία της κυβέρνησης για την υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Στέλιος Μπιρμπάκος, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για τα Ανω Λιόσια», κατήγγειλε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία περιβαλλοντική και επιδημιολογική μελέτη για τις επιπτώσεις από τη λειτουργία της χωματερής στην υγεία των κατοίκων. Ασκησε κριτική στη Δημοτική Αρχή, η οποία διαιωνίζει με τη στάση της το πρόβλημα και κάλεσε τους κατοίκους να πάρουν την υπόθεση προστασίας της υγείας και της πόλης τους στα δικά τους χέρια. Την απομάκρυνση της χωματερής ζήτησε και ο Γιάννης Παπαπαναής, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο δήμο.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Βαγγέλη Ξένο, μέλος της ΚΕ και γραμματέα της ΝΕ Αττικής του Κόμματος. Παραβρέθηκαν επίσης μέλη της «Ομάδας Πρωτοβουλίας Μανάδων Ανω Λιοσίων για μια πόλη χωρίς σκουπίδια».

Εργαζόμενοι και κάτοικοι ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για την ερχόμενη Δευτέρα, 13 Γενάρη, και ώρα 10 το πρωί, οπότε και έχει αποφασιστεί το κλείσιμο της λεωφόρου Ασπροπύργου (στο ύψος του νέου νεκροταφείου) για να εμποδίσουν απορριμματοφόρα να αδειάσουν κι άλλα σκουπίδια στη χωματερή. Την ίδια μέρα οι εργαζόμενοι του δήμου πραγματοποιούν 4ωρη στάση εργασίας, από τος 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ