Σάββατο 11 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΝΤΟΥΔΙ - ΑΛΙΒΕΡΙ
Αθλιες οι συνθήκες κράτησης των προσφύγων

Στις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης των 77 προσφύγων που κρατούνται στο Αλιβέρι και των 97 που κρατούνται στο Μαντούδι, αναφέρεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

Κλιμάκιο της Ομοσπονδίας, με επικεφαλής τον γγ Κ. Βουδούρη, επισκέφτηκε την Πέμπτη τους χώρους όπου κρατούνται οι μετανάστες και διαπίστωσε την άθλια, κυριολεκτικά, κατάστασή τους. Οι περισσότεροι - τονίζει η Ομοσπονδία - έχουν προσβληθεί από μολυσματικές ασθένειες (ηπατίτιδα, ψώρα κλπ.), ενώ ορατός είναι ο κίνδυνος να προσβληθούν όχι μόνο οι υπόλοιποι «συγκρατούμενοί» τους, αλλά και οι φύλακες που τους φρουρούν. Εντονη ανησυχία για την κατάσταση εξέφρασε και ο δήμαρχος Κηρέως Γ. Τριάντης, στη δικαιοδοσία του οποίου ανήκει ο χώρος φύλαξης των μεταναστών στο Μαντούδι. Ο δήμαρχος εξέφρασε το φόβο ότι ακόμη και η υγεία των κατοίκων απειλείται και κατηγορηματικά δήλωσε πως δε θα δεχτεί άλλους μετανάστες στο συγκεκριμένο χώρο, γιατί κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.

Το ζητούμενο, όπως προέκυψε και από αυτή την επίσκεψη, είναι η δημιουργία χώρων υποδοχής των μεταναστών. Ο δήμαρχος Κηρέως είπε στους εκπροσώπους της ΠΟΑΣΥ ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για τη μόνιμη λειτουργία κέντρου υποδοχής, αφού δεν υπάρχει καν η πρόθεση να γίνει αποδεκτή μια τέτοια πρόταση.

Η ΠΟΕΣΥ μαζί με τη δημοτική αρχή αποφάσισαν να ζητήσουν από τις κατά τόπους αρμόδιες αστυνομικές αρχές, την παρέμβαση γιατρών του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου και την έγγραφη γνωμάτευσή τους που να πιστοποιεί την τραγική κατάσταση υγείας των ταλαιπωρημένων μεταναστών. Τέλος, να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Τρίτη γι' αυτό το θέμα θα υπάρξει συνάντηση της Ομοσπονδίας και του προεδρείου της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Εύβοιας με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Φ. Νασιάκο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ