Σάββατο 11 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΜΕ - ΔΟΕ
Αντιδράσεις για τις εκλογές στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Το ζήτημα που εγείρει η απόφαση του ΣτΕ σύμφωνα με την οποία δεν είναι προϋπόθεση για την ανάδειξη στα Περιφερειακά και Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια Εκπαίδευσης το να είναι οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων, απασχόλησε χτες τις συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ. Σημειώνεται ότι οι εκλογές για τους αιρετούς στα Υπηρεσιακά Συμβούλια έχουν οριστεί για τις 19 Φλεβάρη.

Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ κατά τις συνεδριάσεις πρότεινε να απέχουν οι ομοσπονδίες από τη διαδικασία ανάδειξης αιρετών στα κεντρικά και περιφερειακά συμβούλια και να προβάλλουν το αίτημα το ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα να αναδεικνύει τους αιρετούς, οι οποίοι θα είναι και ανακλητοί από αυτό. Επίσης η όποια υπηρεσιακή μεταβολή στους εκπαιδευτικούς που εξετάζεται από τα υπηρεσιακά συμβούλια να γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ συνεδριάζει στις αρχές της βδομάδας προκειμένου να καθορίσει τη στάση του, καθώς εκφράστηκε κατά τη συνεδρίαση διάθεση για αποχή από τις εκλογές, ενώ η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ απέρριψε την πρόταση.

Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ, συζητήθηκε για μια ακόμα φορά το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα με τις παρατάξεις της πλειοψηφίας να επιμένουν στην κωλυσιεργία απορρίπτοντας την πρόταση του εκπροσώπου της ΕΣΑΚ ΔΕΕ για συμπόρευση του κλάδου με το υπόλοιπο εργατικό λαϊκό κίνημα, συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας και ανάληψη αγωνιστικών πρωτοβουλιών από τον κλάδο. Η στάση της πλειοψηφίας ανέδειξε για μια ακόμα φορά την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών από τη βάση των εκπαιδευτικών. Ηδη, ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Λεκανοπεδίου συνεχίζουν τις πρωτοβουλίες που είχαν αναλάβει το προηγούμενο διάστημα και καλούν σε σύσκεψη την ερχόμενη Τετάρτη 15 Γενάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ