Κυριακή 12 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»
Με αγωνιστικές λαϊκές «αντισυνόδους» θα δίνεται η απάντηση

Στην αίθουσα του Συλλόγου Τραπεζοϋπαλλήλων, αύριο το απόγευμα, η πρώτη μαζική εκδήλωση

Αύριο, το απόγευμα στις 6, στο κέντρο της Αθήνας, στην αίθουσα του Συλλόγου Τραπεζοϋπαλλήλων (Σίνα 16), ανοίγει επίσημα η αυλαία των λαϊκών και εργατικών κινητοποιήσεων που θα συνοδεύουν την Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ στο πρώτο εξάμηνο του 2003. Η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» καλεί σε μια πλατιά σύσκεψη με χαρακτηριστικά «αντισυνόδου». Μέσα από την προβολή σλάιντς θα ξετυλιχτεί η πλούσια δράση που έχει αναπτυχθεί στο διάστημα που πέρασε από τη συγκρότηση της Δράσης μέχρι σήμερα. Και μέσα από τη συζήτηση που θα αναπτυχθεί θα προβληθούν ένας προς έναν οι στόχοι του λαϊκού κινήματος σε αντιπαράθεση με τους στόχους του κεφαλαίου, που προωθούν η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Σε άμεση αντιστοίχιση με το πρόγραμμα των συνόδων κορυφής των πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου, οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στη «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» θα ανακοινώσουν αύριο το πλήρες δικό τους πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων για όλο το εξάμηνο.

Ηδη σε ένα διαρκές πολύβουο εργαστήρι αγώνα έχει μετατραπεί κάθε γωνιά της χώρας καθώς οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στην κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» προχωρούν καθημερινά σε πολύμορφες εκδηλώσεις, ενόψει, μάλιστα, και της πρώτης μεγάλης μαζικής διαδήλωσης που θα γίνει στις 24 του Γενάρη στο Ναύπλιο. Εκεί δηλαδή όπου ταυτόχρονα θα εξελίσσεται η Σύνοδος υπουργών Εργασίας της ΕΕ και θα δρομολογηθούν νέα αντεργατικά μέτρα.


Η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» έχει βάλει στόχο να αναδείξει το πραγματικό αντεργατικό και αντιλαϊκό περιεχόμενο της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ - κατά το α΄ εξάμηνο του 2003 - και, ταυτόχρονα, να συσπειρώσει και να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων και του λαού για να υπερασπιστούν και διεκδικήσουν τη διεύρυνση των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους.

Την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την ελληνική κυβέρνηση στις πρώτες μέρες του Γενάρη υποδέχτηκαν αγωνιστικά συνδικάτα, νεολαία, αγρότες, ΕΒΕ και άλλοι φορείς που συμμετέχουν στη Δράση, με την πραγματοποίηση πλήθους εκδηλώσεων, συζητήσεων, περιοδειών στους χώρους δουλιάς, στις γειτονιές, στα σχολεία. Σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως στην Καλαμάτα, στη Σπάρτη, στην Κόρινθο, στην Τρίπολη και αλλού, δημιουργήθηκαν επιτροπές, αγκαλιάζοντας έτσι όλο και περισσότερους εργαζόμενους, όλο και περισσότερα λαϊκά στρώματα.

Επίσης, τη βδομάδα αυτή θα πραγματοποιηθούν πλήθος περιοδειών του ΠΑΜΕ στους χώρους δουλιάς με σκοπό την ενημέρωση των εργαζομένων, ενώ συνεχίζονται οι συσκέψεις για τη συγκρότηση νέων επιτροπών της κίνησης (όπως στην Αρτα, στη Μυτιλήνη κ.α.).

Επόμενος σταθμός η εκδήλωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 23 του Γενάρη (ξενοδοχείο ΠΑΡΚ, οι εργασίες θα διαρκέσουν από τις 5 μ.μ. έως τις 10 μ.μ.) με θέμα: «Η απάντηση του ταξικού κινήματος στις ανατροπές που προχωρεί η ΕΕ σε βάρος των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων». Η συνάντηση έχει αποκτήσει ήδη διεθνή χαρακτηριστικά καθώς έχουν δηλώσει συμμετοχή αρκετά ξένα συνδικάτα, ανάμεσά τους συνδικάτα από Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Δανία, Ρωσία, Ουκρανία, Γιουγκοσλαβία, Μολδαβία, Βουλγαρία. Τις επόμενες μέρες θα δοθεί από το ΠΑΜΕ αναλυτικότερος κατάλογος με τις συμμετοχές.

Δεκάδες νεολαίοι της Δράσης εξορμούν καθημερινά για την προπαγάνδιση των αγωνιστικών εκδηλώσεων
Δεκάδες νεολαίοι της Δράσης εξορμούν καθημερινά για την προπαγάνδιση των αγωνιστικών εκδηλώσεων
Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις του Γενάρη θα κορυφωθούν με τη διαδήλωση στο Ναύπλιο. Εργαζόμενοι και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα θα στείλουν μήνυμα αντίθεσης στα αντεργατικά μέτρα που σχεδιάζονται αλλά και στις πολεμικές προετοιμασίες των ιμπεριαλιστών κατά του λαού του Ιράκ.

Για όσους θέλουν να συμμετάσχουν στη διαδήλωση στο Ναύπλιο δηλώσεις συμμετοχής και κρατήσεις θέσεων γίνονται και στα τηλέφωνα 210-5238.744 και 0977-201579. Τα γραφεία της Επιτροπής Αθήνας της κίνησης βρίσκονται στην οδό Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ