Τρίτη 14 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΜΕ
Συμπαράσταση στο λαό της ΛΔ της Κορέας

Μήνυμα συμπαράστασης προς τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και το δοκιμαζόμενο λαό της με τον αποκλεισμό σε πετρέλαιο και τρόφιμα που υφίσταται από τις ΗΠΑ, απέστειλε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Στο μήνυμά του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, υπογραμμίζει τις συνέπειες που θα έχει - μέσα σε συνθήκες δριμύ χειμώνα - η ανακοίνωση των ΗΠΑ για αποκλεισμό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας από πετρέλαιο και τρόφιμα. Με αυτόν τον τρόπο οι ΗΠΑ επιχειρούν να υποσκάψουν το σοσιαλιστικό καθεστώς και να υπονομεύσουν την κυβέρνηση της χώρας. Το ΠΑΜΕ σημειώνει επίσης, ότι οι θετικές κινήσεις της Πιονγκ Γιανγκ για επαφές και βελτίωση των σχέσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας με την Ιαπωνία, την Κίνα, τη Ρωσία αλλά και τη Νότια Κορέα έχουν ανησυχήσει τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ. Γι' αυτούς τους λόγους ασκούν πολύμορφες πιέσεις σε βάρος της Πιονγκ Γιανγκ και χρησιμοποιούν για πρόσχημα τη δυνατότητα της ΛΔ της Κορέας να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα.

Ολες αυτές οι απαράδεκτες κινήσεις των ΗΠΑ - σημειώνει το ΠΑΜΕ - είναι κινήσεις με στρατηγική, και καταλήγειι: Οι πιέσεις σε βάρος της Πιονγκ Γιανγκ καλλιεργούν το κλίμα για μια μελλοντική επίθεση σε βάρος της ΛΔ της Κορέας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ