Σάββατο 4 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Συνέδριο Σοβιετικών αξιωματικών

ΜΟΣΧΑ (ανταπόκριση ΒΛ. ΜΑΣΙΝ).-

Στις 3 Μάρτη πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα το Συνέδριο της Ενωσης Σοβιετικών Αξιωματικών της Ρωσίας, στο οποίο συμμετείχαν αντιπρόσωποι της Ενωσης από τις περισσότερες περιφερειακές οργανώσεις της. Την εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ενωσης παρουσίασε ο πρόεδρος υποστράτηγος Βλαντίμιρ Τκατσένκο. Οι σύνεδροι αποφάσισαν η οργάνωσή τους να υποστηρίξει στις επικείμενες προεδρικές εκλογές στη Ρωσία την υποψηφιότητα του προέδρου της ΚΕ του ΚΚΡΟ Γκενάντι Ζιουγκάνοφ. Καθορίστηκαν τα καθήκοντα δράσης για την επόμενη περίοδο, με κυριότερο την εντατικοποίηση της συγκεκριμένης δουλιάς των περιφερειακών παραρτημάτων της Ενωσης, που συσπειρώνουν τους αξιωματικούς, οι οποίοι διατήρησαν την πίστη στο στρατιωτικό όρκο στην ΕΣΣΔ και την υπηρέτηση του εργαζόμενου λαού. Επίσης αποφασίστηκε: τα μέλη της Ενωσης οφείλουν να δουλεύουν ενεργά μέσα στις μάζες για την αποκάλυψη των συκοφαντιών για το σοβιετικό παρελθόν, το ξεσκέπασμα του καθεστώτος των καταπιεστών και εκμεταλλευτών, τους αρχηγούς και εκπροσώπους τους, να εισαγάγουν στις μάζες την κομμουνιστική και πατριωτική ιδεολογία. Οι οργανώσεις της Ενωσης καλούνται να συνεργάζονται ενεργά με το εργατικό κίνημα, να παρέχουν κάθε βοήθεια στην οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων και στην κινητοποίησή τους στον αγώνα ενάντια στις επιθέσεις του καπιταλισμού.

Οι αντιπρόσωποι επισήμαναν στις ομιλίες τους ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν, παρά τις «πατριωτικές» δηλώσεις και συνθήματά του, που τα πήρε από την αριστερή αντιπολίτευση, είναι συνεχιστής του έργου του Γέλτσιν στην παραπέρα καταστροφή της ανεξαρτησίας Ρωσίας και στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Στο Συνέδριο μίλησαν εκπρόσωποι της Διεθνούς Ενωσης Σοβιετικών Αξιωματικών από Δημοκρατίες της πρώην ΕΣΣΔ - Ουκρανία, Γεωργία, Μολδαβία, Λευκορωσία. Ο εκπρόσωπος της Ενωσης Σοβιετικών Αξιωματικών της Γεωργίας υπογράμμισε ότι το καθεστώς του Εντουάρντ Σεβαρντνάτζε ακολουθεί πολιτική εξόντωσης της οργάνωσης. Πολλά μέλη της συλλαμβάνονται, διώκονται, φυλακίζονται. Το Συνέδριο ζήτησε να σταματήσουν οι διώξεις των Σοβιετικών πατριωτών, μελών της Ενωσης Σοβιετικών Αξιωματικών της Γεωργίας και να αφεθούν ελεύθεροι αυτοί που έχουν φυλακιστεί. Ο εκπρόσωπος της Ενωσης Σοβιετικών Αξιωματικών της Ουκρανίας και βουλευτής του ΚΚ Ουκρανίας στο ουκρανικό Κοινοβούλιο τόνισε ότι το κυρίαρχο καθεστώς της Ουκρανίας, σε αντίθεση με τη βούληση του λαού της χώρας, προσπαθεί όλο και πιο ενεργά να συνδεθεί με το ΝΑΤΟ και να απομακρυνθεί από τη Ρωσία. Προειδοποίησε ότι η πολιτική αυτή εγκυμονεί την αύξηση του κινδύνου να ξεσπάσει νέα ένοπλη σύγκρουση στην Ευρώπη. Τέλος, το Συνέδριο εξέλεξε τα καθοδηγητικά όργανα της Ενωσης μ' επικεφαλής τον Βλαντίμιρ Τκατσένκο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βίκτορ Γιουστσένκο (2007-12-16 00:00:00.0)
Συνεδρία και πολιτικές διεργασίες (2001-10-31 00:00:00.0)
Ο λαός δεν ξεχνά το φθινόπωρο του 1993 (1998-10-06 00:00:00.0)
Το όνομα και το έργο του θα ζουν στους αιώνες (1998-04-26 00:00:00.0)
Μέρα γιορτής του Κόκκινου Στρατού (1998-02-24 00:00:00.0)
Προς την πανρωσική πολιτική απεργία (1997-02-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ