Τρίτη 21 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΑΥΠΛΙΟ
Καταδίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου

Εκδήλωση με ομιλητή το γενικό γραμματέα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης, Θ. Παφίλη

«Αποτελεί άμεση ανάγκη να εκφραστεί η καταδίκη του σχεδιαζόμενου ιμπεριαλιστικού πολέμου κατά του Ιράκ από το σύνολο του λαού τόσο εναντίον των ΗΠΑ όσο και των χωρών - μελών της ΕΕ, οι οποίες μπορεί να παρουσιάζονται στα λόγια κατά του πολέμου αλλά την ίδια στιγμή προετοιμάζονται να πάρουν μέρος και να παρέχουν όλες τις διευκολύνσεις».

Αυτό τόνισε χτες το βράδυ ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης Θανάσης Παφίλης, σε εκδήλωση που έγινε στο Ναύπλιο στο κινηματοθέατρο «ΤΡΙΑΝΟΝ» με αφορμή το σχεδιαζόμενο πόλεμο των ιμπεριαλιστών κατά του Ιράκ.

Στη συνέχεια κατήγγειλε όσους «μιλάνε αφηρημένα κατά του πολέμου και στην πραγματικότητα απαλλάσσουν την ΕΕ και τις κυβερνήσεις των χωρών - μελών από τις ευθύνες τους. Λένε ψέματα στο λαό - επεσήμανε ο ομιλητής - γιατί είναι οι ίδιες κυβερνήσεις της ΕΕ που έχουν δώσει την έγκριση και τη στήριξή τους στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Πράγα πριν από λίγους μήνες. Σε ό,τι αφορά την ελληνική κυβέρνηση η οποία προεδρεύει σήμερα στην ΕΕ όχι μόνο δεν πρόκειται να ασκήσει βέτο κατά του πολέμου και της συμμετοχής της ΕΕ αλλά θα επαναλάβει με χειρότερο τρόπο αυτό που έκανε το 1999 στη Γιουγκοσλαβία».

Αναφερόμενος για το χαρακτήρα των κινητοποιήσεων και το ρόλο του φιλειρηνικού κινήματος, τόνισε πως για να είναι αποτελεσματικές «θα πρέπει να εκφραστούν με αιτήματα που θα καταδικάζουν τον πόλεμο ενάντια στο Ιράκ και την οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας και της Ευρώπης σε αυτό τον πόλεμο. Σε διαφορετική περίπτωση - κατέληξε ο Θ. Παφίλης - τα αφηρημένα πασιφιστικά συνθήματα θα ξεφουσκώσουν πολύ γρήγορα γιατί δε θα στοχεύουν στη σύγκρουση με τους πρωταίτιους των πολέμων και στην ανατροπή συνολικά της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ