Τετάρτη 22 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ»
Μόνο κατ' όνομα ανεξάρτητη

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγ. Τζέκης κατήγγειλε τον αποκλεισμό των πολιτικών κομμάτων και την κατάργηση της σχετικής διακομματικής επιτροπής

Υπό τον ουσιαστικό έλεγχο της κυβέρνησης θα είναι η νέα «Ανεξάρτητη Αρχή» για τη «Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών», η οποία προβλέπεται σε νομοσχέδιο που συζητείται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και ήρθε ως εκτελεστικός νόμος του αναθεωρημένου Συντάγματος. Μάλιστα, με βάση το νομοσχέδιο καταργείται η σχετική διακομματική επιτροπή για την προστασία του απορρήτου που λειτουργούσε μέχρι σήμερα στη Βουλή με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων του Κοινοβουλίου.

Την πολιτική του διαφωνία με το νομοσχέδιο εξέφρασε ο εισηγητής του ΚΚΕ Αγγ. Τζέκης, τονίζοντας ότι τέτοιου είδους «Αρχές» είναι κατ' επίφαση ανεξάρτητες, αφού στην ουσία είναι κάτω από την καθοδήγηση της εκάστοτε κυβέρνησης, ενώ τίθενται εκτός αυτής τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα. Αποτέλεσμα, είπε, θα είναι τα κόμματα να μην έχουν την ενημέρωση που είχαν μέχρι σήμερα με τη λειτουργία της διακομματικής επιτροπής, η οποία θα έπρεπε να συνεχίσει τη λειτουργία της με διευρυμένες όμως και ουσιαστικές αρμοδιότητες για τον έλεγχο και των δημοσίων αλλά και των ιδιωτικών επιχειρήσεων. Μάλιστα, ο Αγγ. Τζέκης υπογράμμισε ότι τα πορίσματα που κατά καιρούς έχει εκδώσει η μέχρι τώρα λειτουργούσα διακομματική επιτροπή έχουν μείνει αναξιοποίητα.

Ενδεικτικό της στεγανότητας με την οποία θα λειτουργεί η νέα «Αρχή», είναι και το ότι στο απόρρητο αρχείο της θα μπορεί να έχει πρόσβαση μόνο ο πρόεδρός της και ένα μόνο μέλος, ενώ αποκλείεται οποιαδήποτε πρόσβαση από τα πολιτικά κόμματα. Ο δε έλεγχος της Βουλής δεν είναι ουσιαστικός, αφού η «Αρχή» θα ελέγχεται μόνο από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και μόνο μετά από κλήση του ίδιου του προέδρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ