Τετάρτη 22 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ
Αγωνιστικοί λεονταρισμοί χωρίς αντίκρισμα

Σε μια απόφαση χωρίς διεκδικητικό αντίκρισμα προχώρησαν προχτές το βράδυ οι γενικές συνελεύσεις των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά: Αποφάσισαν να άρουν την επί πιστώσει χορήγηση των φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Δημοσίου από την 1.3.2003 εάν μέχρι τις 28.2.2003 δεν έχουν εξοφληθεί όλα τα συσσωρευμένα χρέη του Δημοσίου προς τους φαρμακοποιούς, τα οποία υπάρχουν απ' τον Αύγουστο του 2002, και εάν δεν έχει υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση.

Η απόφαση αυτή είναι χωρίς αντίκρισμα καθώς απ' τις 12.2.2003 θα αρχίσουν οι πληρωμές παλιών λογαριασμών - με κονδύλια βέβαια του 2003. Την απόφαση αυτή υπερψήφισαν οι παρατάξεις που υποστηρίζονται απ' το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΣΥΝ.

Αντίθετα η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Φαρμακοποιών» (ΔΗΠΑΚ Φαρμακοποιών) κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για την εναρμόνιση των στόχων της πάλης των φαρμακοποιών με τις επιδιώξεις των φυσικών τους συμμάχων: Δηλαδή των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων.

Ετσι πρότεινε 24ωρη απεργία στις 29.1.2003 και συγκέντρωση με τους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους έξω απ' τον Οργανισμό Περίθαλψης των Ασφαλισμένων του Δημοσίου. Επίσης πρότεινε νέα Γενική Συνέλευση.

Σε περίπτωση που εφαρμοστεί η άρση της πίστωσης, οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου θα πληρώνουν την αξία των φαρμάκων στα φαρμακεία και με την απόδειξη που θα παίρνουν θα εισπράττουν το ποσόν από το Ταμείο τους, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Αττικής και Πειραιά.

  • Με ανακοίνωσή τους οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Αττικής και Πειραιά καλούν τα μέλη τους να αγνοήσουν το έγγραφο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων που απαγορεύει τη χορήγηση ουσιωδών αντιβιοτικών και να προχωρήσουν στην εκτέλεση των συνταγών ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ