Τετάρτη 22 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ
Καταγγελίες και από τους ρασοφόρους;

Διευρύνεται ο κύκλος των ατόμων που έχουν πέσει θύματα του κυκλώματος των εκβιαστών και στους επιχειρηματίες προστίθενται τώρα και μητροπολίτες. Η έρευνα πλέον για τους εκβιασμούς λαμβάνει νέες διαστάσεις, καθώς τέσσερις μητροπολίτες φέρονται να έχουν υποχρεωθεί να καταβάλουν χρήματα σε διάφορα πρόσωπα, προκειμένου να μη διαρρεύσουν στοιχεία από την προσωπική τους ζωή.

Από τις υπάρχουσες πληροφορίες προκύπτει ότι οι ίδιοι οι ιεράρχες πληροφορούμενοι την έρευνα του εισαγγελέα Πρωτοδικών Δ. Παπαγγελόπουλου ενδιαφέρθηκαν να κοινοποιήσουν στον εισαγγελικό λειτουργό τους εκβιασμούς που υπέστησαν. Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος απαντώντας σε χτεσινές ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε ότι ούτε η Ιερά Σύνοδος ούτε ο ίδιος γνωρίζουν κάτι για εκβιασμός μητροπολιτών και χαρακτήρισε «ανεύθυνα» τα σχετικά δημοσιεύματα με τους μητροπολίτες.

Χτες το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε στον εισαγγελέα μια γυναίκα, η οποία φέρεται να έδωσε σημαντικά στοιχεία για εκβιασμούς. Σχετικά με το άτομο που κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή, κάποια από τα δημοσιεύματα του Τύπο έκαναν λόγο για τον γενικό διευθυντή του ομίλου επιχειρήσεων της οικογένειας Λάτση Β. Χρόνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ