Τετάρτη 22 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΣΕΕ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αμυντική Βιομηχανία στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ!

Από παλαιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων της ΠΥΡΚΑΛ, με κύριο αίτημα η εταιρία να εξυπηρετεί εθνικές ανάγκες και όχι του ΝΑΤΟ
Από παλαιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων της ΠΥΡΚΑΛ, με κύριο αίτημα η εταιρία να εξυπηρετεί εθνικές ανάγκες και όχι του ΝΑΤΟ
Ξεκάθαρο ρόλο προπαγάνδισης, αλλά και συμμετοχής στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης έχει αναλάβει η ηγεσία της ΓΣΕΕ στα πλαίσια της εξάμηνης Ελληνικής Προεδρίας. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τη χτεσινή σύσκεψη που διοργάνωσε - η δεύτερη μετά την πρόσφατη φιέστα για τους μετανάστες - για τις πολιτικές που εφαρμόζονται στην Αμυντική Βιομηχανία, για να προβάλλουν την ανάγκη να συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του κλάδου πιο ενεργά στις ανά τον κόσμο σφαγές του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστών.

Στη φιέστα, που έστησε με επίσημο προσκαλεσμένο τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Γιάννο Παπαντωνίου, αναλώθηκαν σε ένα ρεσιτάλ προπαγάνδας για την ελληνική προσαρμογή στο νέο δόγμα του ΝΑΤΟ μέσω και της Αμυντικής Βιομηχανίας και την παραπέρα εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.

Στις τοποθετήσεις των κυβερνητικών συνδικαλιστών και φυσικά του υπουργού προβλήθηκαν οι αντιλήψεις περί ασύμμετρων απειλών και άρα ανάγκη παραπέρα ενίσχυσης του ΝΑΤΟ και από τις Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις. Δεν έλειψαν και οι κορόνες περί ανεξαρτησίας της ΕΕ στον τομέα της Αμυντικής Βιομηχανίας για να ενισχυθούν οι ευρωπαϊκές πολυεθνικές. Απέκρυψαν όμως πλήρως τον ιμπεριαλιστικό ρόλο της ΕΕ, που χρησιμοποιεί τους στρατούς σε βάρος λαών και κινημάτων.

Μάλιστα ο υπουργός επιχείρησε να εμφανίσει ως φιλειρηνική την προσαρμογή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα πρότυπα του ΝΑΤΟ και τον εξοπλισμό δυνάμεων ταχείας επέμβασης, καθώς υποστήριξε ότι έτσι περιορίζει τις πολεμικές δαπάνες και διοχετεύει κονδύλια στην κοινωνική πολιτική... Κουβέντα δεν είπαν όμως για τα τεράστια κονδύλια που διοχετεύονται στα ντόπια και ξένα κεφάλαια, στους εμπόρους όπλων, μεσάζοντες και σε 3 με 4 μεγαλοκατασκευαστές.

Ολα αυτά όταν την τελευταία περίοδο έχουν χαθεί δεκάδες χιλιάδες θέσεις στην Αμυντική Βιομηχανία, με ταυτόχρονη συρρίκνωση πολλών εργοστασίων από την εφαρμογή της πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία συνδιαμορφώθηκε με τις ξεπουλημένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι χτες στη σύσκεψη εμφανίστηκαν συνδικαλιστές, από χώρους που έχουν χτυπηθεί από αυτή την πολιτική, να ευχαριστούν την κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστική ακόμα η τοποθέτηση Α. Αλεξανδρή, προέδρου του σωματείου στην ΠΥΡΚΑΛ Υμηττού, που εντόπισε το πρόβλημα της Αμυντικής Βιομηχανίας στο ότι δεν κατασκευάζουν και στην Ευρώπη έξυπνες βόμβες...

Ως «καλοστημένη φιέστα» καταγγέλλει με ανακοίνωση η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Μετάλλου τη χτεσινή σύσκεψη, τονίζοντας ότι οι θέσεις που προβλήθηκαν ήταν αντιδραστικές, φιλοπόλεμες, καταστροφικές για τους εργαζόμενους της χώρας και της Ευρώπης. Θέσεις που έγιναν αποδεκτές με χειροκροτήματα από την εργατική αριστοκρατία, η οποία είναι συνυπεύθυνη για τις αρνητικές εξελίξεις στον τομέα της πολεμικής βιομηχανίας για τους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα καλεί κάθε τίμιο συνδικαλιστή και τους μεταλλεργάτες του κλάδου να συσπειρωθούν μαζί με το ΠΑΜΕ και να αντιπαλέψουν τις αντεργατικές πολιτικές κυβέρνησης και ΕΕ, αλλά και τον υπονομευτικό ρόλο των ξεπουλημένων συνδικαλιστών ΓΣΕΕ - Ομοσπονδίας Μετάλλου, αλλά και πρωτοβάθμιων σωματείων του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ